Roald Bruun Hanssen  (Foto: TV 2/)
Roald Bruun Hanssen (Foto: TV 2/)

Bruun-Hanssen: – Bari må legge penger på bordet, ellers kan de ryke og reise

Roald Bruun-Hanssen er i harnisk etter at pengene fra Bari lar vente på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis dette hadde skjedd i Norge hadde NFF sanksjonert herfra og inn i evigheten, sier Branns daglige leder.

Fredag melder Bergensavisen at Brann er lei av å vente på pengene fra Bari i forbindelse med overgangen til Erik Huseklepp.

Roald Bruun-Hanssen er i harnisk over at Bari fortsatt ikke har betalt for Erik Huseklepp, og Branns daglige leder lar seg spesielt provosere over måten italienerne har opptrådt i saken.

Nå ber han Bari om å sende dem pengene

– De kan ikke si at de eier spilleren, når de ikke har betalt for ham. Helt uakseptabelt, sier Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Brann: – Alvorlig at Bari ikke gjør opp for seg

Nå får FIFA sanksjonere overfor Bari.

– Det eneste måten er å klinke til de. Enten betaler de eller så fyker de ut til høyre. Vi er mektig irritert på det Bari holder på med. De betaler ikke for de har ikke penger. Da burde de aldri hentet spilleren, sier Bruun Hanssen.

– De benekter ikke avtalen, så sånn sett føler vi ikke at vi er lurt, men hvordan skal Bari selge en spiller de ikke har betalt for?

– De har lovet å betale oss innen sånn og sånn frist, men det har de ikke klart. De kommer med bortforklaringer og nye forklaringer hele tiden, sier Bruun-Hanssen.

LES OGSÅ: Skarsfjord angriper Bari: – De har stjålet Huseklepp fra oss

FIFA tar Brann på alvor
– FIFA har ikke svart på vår siste henvendelse ennå. Til nå har de derimot tatt oss på alvor. Det er ingen grunn til at de ikke skal gjøre det. Nå får det italienske forbundet sanksjonere på dette. Har du ikke penger, så handler du ikke, sier han.

Bari skylder Brann drøyt 14 milioner kroner, og 1. avdrag skulle vært betalt 15. februar.

Bruun-Hanssen sier at Brann ga Bari en ny frist til å betale det første avdraget 17. mai, noe som var tre måneder på overtid. Det har den italienske klubben ikke gjort, og nå vil Brann ha allle pengene med en gang.

– Slik det er nå eksisterer det ingen tillit til Bari. Vi vil kjøre FIFA hele veien som administrator. Vi krever alle pengene nå! Vi er ikke interesserte i å diskutere noen avdrag, sier Bruun-Hanssen.

Celtic vil gjerne hente Erik Huseklepp fra italienske Bari, men har foreløpig ikke lagt inn noe bud på nordmannen. (Foto: Donato Fasano/Ap)

Forventer at NFF kommer på banen
Bruun-Hanssen forventer at Norges Fotballforbund snart engasjerer seg i saken.

– Hvis dette hadde skjedd i Norge hadde NFF sanksjonert herfra og inn i evigheten, sier Branns daglige leder.

– Hvem eier Huseklepp i dine øyne?

– Når de ikke betaler og juger hver eneste gang...Tre ganger har det skjedd. Vi kan ikke si at de på noen måter har rettigheter. De har brutt alle forpliktelser.

– Huseklepp i Brann? Det vil jeg ikke spekulere i. VI finner oss ikke i at de skal selge han. De eier han ikke. De eier ikke Erik Huseklepp. Det er vår holdning. Slik vi ser det så virker det naturlig at i internasjonal handel, så mister du spillerberettigelsen til Erik Huseklepp. Den bør da tilfalle de som hadde den, altså oss.

– Vi er krystallklare om at slik går det ikke an å holde på.

– Vi leverte den siste klagen for en uke siden. Bari skulle betale før 17 mai. Etter hvert blir det utfordringer for oss med tanke på de spillerne vi har investert i. Dersom en italiensk klubb kommer på banen i framtiden vil vi ha følgende krav: Penger på bordet først, ellers kan du ryke og reise, freser Bruun-Hanssen.