edvald
edvald
eddy (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
eddy (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Se Boasson Hagen sørge for årets første norske sykkelseier

Edvald Boasson Hagen vant førsteetappen i Bayern-Rundfahrt.

Freystadt/Bergen (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen viste at formen er i anmarsj da han vant den første etappen i Bayern-Rundfahrt.

Nordmannen var sterkest i avslutningen på den 223,2 kilometer lange etappen fra Pfarrkirchen til Freystadt.

Boasson Hagen har slitt med skader denne sesong, og var tilbake etter et ribbeinsbrudd i Tour de Picardie. Der nådde han ikke helt opp, men onsdag kom den første seieren denne sesongen for Team Sky-rytteren.

– Det var deilig med en seier, for det var mye stang ut i begynnelsen av sesongen, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

– Et perfekt opptrekk
Seieren var også den første for en norsk sykkelproff i år, ettersom både Boasson Hagen, Thor Hushovd og de andre topprytterne har slitt med å klatre helt til topps.

Onsdagens etappe var den lengste noensinne i Bayern-Rundfahrt, og et brudd som på det meste ledet med over åtte minutter ble tatt igjen da det gjenstod tre kilometer.

Da endte det med massespurt, og Team Sky-toget gjorde jobben.

– I dag fungerte opptrekket helt perfekt, sier Boasson Hagen, etter å ha krysset mållinjen foran Andre Schulze (CCC Polsat Polkowice) og Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo), som tok andre- og tredjeplassen.

– Gir selvtillit til Tour de France
Boasson Hagen gleder seg over at Tour-formen nå er på god vei.

– Det var veldig kult å vinne. Dette gir selvtillit foran Tour de France. Jeg vet at jeg er sterk når det gjelder, sier han.

Team Sky-rytteren merket heller ingenting til ribbeinene, og har fått klare indikasjoner på at det er han og Bradley Wiggins det skal kjøres for i Touren.

– Det er mange sterke i ryttere i Sky, men så vidt jeg har skjønt skal det kjøres for meg og Wiggins, sier Boasson Hagen.

Wiggins er Skys sammenlagtkandidat, mens laget skal kjøre for etappeseiere til nordmannen.

Bayern-Rundfahrt avsluttes søndag, og Edvald Boasson Hagen starter naturlig nok torsdagens andreetappe fra Freystadt til Bad Gögging ikledd ledertrøyen.