Testtapere (Foto: Tor Byggland)
Testtapere (Foto: Tor Byggland)

Disse blenderne klarer ikke å knuse isen

Selv om produsenten lover at de skal klare oppgaven, både spant de og luktet brent.

Blenderne OBH Nordica Supreme 6653 og Electrolux ASB2600 fikk begge strykkarakter da vi utfordret de til den ultimate styrkeprøven for en blender, nemlig om de klarte å knuse is.

Ifølge produsentene skal begge blenderne kunne knuse is. Til tross for at vårt testpanel fulgte bruksanvisningen, ble ikke isen knust.

Testpanelet bestod av kokk Charlotte Mohn og utelivskonge Jan Vardøen, som begge bruker blendere hyppig.

Se også: Vet du hvilken vin som er dyr og billig?

Feil merking

Blenderen til Electrolux, som har det fulle navnet Electrolux Ice Crush ASB2600, har et program som er spesielt egnet til isknusing. Da vi fulgte fremgangsmåten som stod beskrevet i brukerveiledningen endte vi opp med vassen is i bunn og hele isbiter på toppen.

Electrolux forklarer at det er feil både i brukerveiledningen og på blenderen. De anbefaler at man bruker «puls»-knappen istedenfor «ice crush» hvis man vil knuse is.

– Dette er sterkt beklagelig. Vi vil umiddelbart legge ut ny og oppdatert brukerveiledning på våre nettsider, og alle bruksanvisninger som medfølger dette produktet vil fra nå av endres på dette punktet, sier Nina E. Lorentzen, produktsjef for såapparater i Electrolux.

Lorentzen legger også til at grafikkfeilen på blenderen vil bli rettet opp i så snart som mulig.

Electrolux sin blender var den billigste i testen, og koster 599 kroner.

Les også: Dette nettbrettet er rett og slett elendig

Sleit også med å blende smoothie

Vi har i tillegg til å sjekke evnen til å knuse is, testet hvor gode blenderne er til å lage smoothie. Til tross for at OBH Nordica sin blender er testens nest dyreste til 1.499 kroner, klarte den heller ikke å lage smoothie uten problemer.

– Det lukter faktisk litt brent. Konsistensen på smoothien er absolutt godkjent, men lukten bekymrer meg litt, sier kokk Charlotte Mohn som sammen med Jan Vardøen har testet blenderne for oss.

OBH Nordica kjenner seg verken igjen i blenderens dårlige evne til å knuse is, eller det at blenderen begynte å lukte brent.

– Jeg tror det er noe feil på det spesifikke produktet, sier daglig leder i OBH Nordica, Arne Finsnes.

Finsnes påpeker at blenderen skal kunne knuse is, men at det ikke er en blenders primæroppgave.

Les også: Disse varene er nye – men er de gode?

Flere blendere testet

Alt i alt har vi satt fem blendere på prøve. I tillegg til å teste evnen til å knuse is, i tillegg til at den var suveren til å lage smoothie med.

– Det var overraskende stort sprik mellom de dårligste og de beste blenderne. Alle klarte å lage smoothie, men det var kun de sterkeste som bestod isknuseprøven, sier Vardøen.

testpanel (Foto: Tor Byggland)

Knuste alle

Den kostbare Artisan blenderen fra Kitchen Aid, utpekte seg som testens klare vinner. Blenderen knuste isen både hurtig og jevnt, i tillegg til at den bestod smoothietesten med glans.

– Den er litt som en Volvo, sterk og fin, konstaterer Vardøen.

Er du ikke villig til å punge ut med 2.880 kroner for en blender, er MMB2000 fra Bosch et veldig godt alternativ. Den er god både på brukervennlighet, knuse is og å lage smoothie. Med en prislapp på 1.090 kroner, er den testens beste kjøp.

Midt på treet kom Philips HR2095 til 1.099 kroner. Den bestod smoothietesten med glans, men var kun middelmådig på brukervennlighet og isknusing.

KitchenAid_bredde (Foto: Tor Byggland)

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter