DRØMMER OM ARSENAL: Markus Henriksen drømmer om å spille i Arsenal. Her er storstjernen Cesc Fabregas i duell med verdens beste fotballspiller, Barcelonas Lionel Messi. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
DRØMMER OM ARSENAL: Markus Henriksen drømmer om å spille i Arsenal. Her er storstjernen Cesc Fabregas i duell med verdens beste fotballspiller, Barcelonas Lionel Messi. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)

– Barca byr på Fabregas etter mesterligafinalen

Barcelona skal bare bli ferdig med mesterligafinalen mot Manchester United, før de starter en ny offensiv for å hente hjem Cesc Fabregas.

Barcelona benyttet hvert eneste knep som finnes for å lokke Cesc Fabregas tilbake til den katalanske hovedstaden i fjor sommer.

Spillere brukte alle mulige overtalingskunster, både direkte til Arsenal-kapteinen og gjennom media.

Kommer med bud etter mesterligafinalen
Til slutt kokte det over for Arsenal-manager Arsene Wenger, som sa sin hjertens mening om Barcas skitne spill.

Spekulasjonene om et nytt fremstøt denne sommeren har versert lenge, men nå ryktes det at Barcelona-ledelsen er klar for å komme med et bud så fort de har gjort unna mesterligafinalen mot Manchester United på Wembley.

Klubbpresident Sandro Rosell og hans kumpaner ser sikkert det som en god anledning til å gå til forhandlingsbordet når de likevel er i London.

Wenger sa på en pressekonferanse torsdag at han vil gjøre alt han kan for å beholde Fabregas i klubben.

– Jeg forventer at han blir her og jeg vil kjempe knallhardt for å holde ham her. Du må alltid kjempe når du har en spiller på det nivået. Du må alltid kjempe for å beholde spillerne dine, sa han.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Barca tilbyr penger og en spiller
Mange tror Fabregas vil hjem til Barcelona for å vinne noe etter nok en trofeløs sesong på Emirates.

– Hvilke garantier har du for at du vinner trofeer hvis du drar et annet sted? Ingenting gir mer stolthet for en kaptein enn å være knyttet til klubben sin og vinne trofeer med laget sitt. En spiller som bytter klubb hver gang han ikke vinner noe, kommer ingen steder, mente Arsenal-sjefen.

Arsenal satte en prislapp på 450 millioner kroner på Fabregas i fjor. Den prisen har trolig ikke gått ned. Ifølge El Mundo Deportivo skal Barcelona være villig til å gi 265 millioner kroner og et valg mellom Ibrahim Afellay eller Bojan Krkic.

Men Barcas manglende evne til å gjøre opp for seg i overgangsoppgjør, skal ha fått The Gunners til å kreve hele summen umiddelbart i fjor sommer. Noe Barcelona ikke var i stand til å innfri. I tillegg til at partene var milevis fra hverandre med tanke på sum.

Det går i hvert fall mot en ny sommer med daglige Fabregas-spekulasjoner, og snart kommer uttalelsene fra Xavi og Gerard Pique om hvor lyst midtbanespilleren har til å flytte hjem igjen...