Snåsamann Joralf Gjerstad har hatt besøk av flere tusen mennesker i sitt hjem, og mange hevder 85-åringen har en helbredende kraft som har gjort dem friske. Da Gjerstads eget hjelpefond fylte ti år, stilte kjendis-Norge velvillig opp for å hylle mannen med de varme hendene.

– Stolt er jeg ikke, men veldig glad for at folk er med på dette, sier hovedpersonen selv.

Kjendishyllest

Og Gjerstad har betydd mye for flere av våre mest kjente artister.

– For det første så har han vist for meg, eller bevist for meg at det finnes noe som er større enn oss, sier Hanne Krogh, som har kjent Gjerstad i over elleve år og har fått et nært forhold til den mye omtalte mannen.

Også Venstre-leder, Trine Skei Grande har fått følt Gjerstads helbredende kraft.

– Jeg har kjent han siden jeg var liten. Han hjalp meg med astmaen min da jeg var veldig liten, men også det at han er et fantastisk menneske.

I tillegg til de to nevnte ovenfor deltok Trine Rein, Marianne Antonsen, Alexander Rybak, Lars Monsen, Tore Strømøy, Eli Rygg og Chand Thorsvik i arrangementet i Snåsa i Nord-Trøndelag.

Les også: «X Factor»-deltager hjulpet av Snåsamannen

– Nå må neste generasjon ta over

Joralf og Marthes hjelpefond for funksjonshemmede ble stiftet for ti år siden av Snåsamannen, etter at Marthe som lider av Downs Syndrom dukket opp i en drøm han hadde. Under jubileumet som hadde som formål å skape livsglede ved friluftsliv hos funksjonshemmede, deltok 85 år gamle Gjerstad i stor grad selv.

Han er likevel klar på at tiden er inne for at andre må ta over.

– Jeg har gjort mitt. Nå er det neste generasjon som må ta over. Så får jeg håpe at de har skjønt min ide, sier han til «God kveld Norge».

Gjerstad selv mener det er i tidligste laget å holde jubileum etter ti år, men forstår arrangørene godt.

– Jeg synes det er tidlig å holde jubileum på ti år, men jeg forstår at de som har arrangert dette at de har tatt i betraktning at han som stiftet dette er 85 år, og kanskje ikke ville klart å oppnå 20-års jubiluem, sier han.

Les også: – Snåsamannen må hjelpe meg

I god form

Tross smerter i beina og dårlig hørsel er livsgleden og humøret på topp hos den berømte Snåsamannen.

– Jaja, men jeg er dårlig i føttene. Men jeg er ganske bra ellers da, jeg tror ikke jeg er åreforkalket enda nei, sier en smilende Gjerstad.