GAVMILD: Lance Armstrong er i Australia for å delta i sitt siste internasjonale sykkelritt. (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)
GAVMILD: Lance Armstrong er i Australia for å delta i sitt siste internasjonale sykkelritt. (Foto: NATHALIE MAGNIEZ/Afp)

Hamilton: – Jeg så Armstrong bruke EPO

Lance Armstrongs tidligere lagkamerat Tyler Hamilton hevder å ha sett sykkeleneren bruke doping i sesongen han tok sin første Tour de France-triumf.

Det er i et intervju med programmet «60 minutes» at Hamilton forteller at han var vitne til at den sjudobbelte Tour de France-mesteren brukte det forbudte stoffet EPO ved flere anledninger.

– Jeg så det i kjøleskapet hans, og jeg så ham injisere det. Det gjorde vi alle, vi så ham bruke det mange, mange ganger, sier Hamilton i intervjuet som vises på TV søndag.

Armstrong vant det prestisjetunge sykkelrittet for første gang i 1999 og fulgte opp ved å gå til topps de neste seks årene. Selv hevder han sin uskyld, noe han uttrykte klart via Twitter torsdag:

– En over 20 år lang karriere. 500 dopingtester verden over, i og utenfor konkurranse. Aldri en positiv test. Jeg trenger ikke si mer.

Den påstanden er ikke riktig, ifølge Hamilton. Han hevder at Armstrong skal ha fortalt ham at han testet positivt like i forkant av Tour de France i 2001.

(©NTB)