På Bjørnholt skole var det mange spente elever før kronprinsens ankomst. Skolen er en foregangsskole i Oslo, og har et stort fokus på enkeltelever. Derfor har det passet dem bra å være involvert i prosjektet Global Dignity.

Seks utvalgte elever

Global Dignity er et internasjonalt initiativ, som ble startet i 2006 av Kronprins Haakon sammen med finske Pekka Himmanen og amerikanske John Hope Bryant.

I dag var de alle på plass på Bjørnholt for å se hvordan prosjektet har påvirket elevene på skolen.

Skolen har valgt ut seks elever som blir presentert på det de kaller «wall of dignity». De har alle valgt å fortelle sin historie om verdighet, og vist at det er mulig å ta riktige valg.

– Trodde jeg var kul

Kasem Abbas Youssef var en av elevene som sto på scenen foran kronprinsen og hele skolen. Han fortalte om hvordan han har valgt å forandre seg fra å være en bråkmaker til en seriøs student.

– Jeg trodde jeg var en kul gutt. En av de kule gutta. Men før eller siden fant jeg bare ut at jeg var et problembarn. På Dignity Day fortalte jeg at ikke lenger ville kaste bort fremtiden min, fortalte Kasem fra talerstolen.

– Fine historier

Også elevrådsleder Melina Sharghi var stolt av å vise fram hva skolen har fått til.

– Vi ønsker at folk skal glede seg til å gå på skolen. Det har noe med hvilket miljø det er vi er i, sier Melina.

– De har jo så mange fine historier å fortelle. Så det at vi får lov til å høre de er jo fantastisk. Jeg føler meg privilegert, sier Kronprins Haakon til TV 2.