BMW Z1, er en ganske uvanlig bil.
BMW Z1, er en ganske uvanlig bil.

BMW Z1: Cabrioleten som floppet

Dette er ikke noe vanlig syn - ikke er det smart å importere heller.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny akkurat kommet hjem fra herlig kjøretur fra Italia og hjem og i Tyskland fikk jeg sett en BMW jeg aldri har sett før. En ganske liten cabriolet med snåle dører som liksom gikk ned i bilen. Tror den må være eldre enn Z3 men vanskelig å si hvor mye.

Den hadde ganske tidløst design. Vet du hva dette er og eventuelt om det er en bil det er kurant å få tak i? Den var liksom litt styggpen og hadde vært spennende som en sommerbil!

Benny svarer:

Heisann! Hyggelig med kjøretur nedover i Europa da! Jeg kan ikke skjønne annet enn at bilen du har sett må være en BMW Z1. En ganske sjelden fugl. Bilen har et eget chassis, men motor og mye annen teknikk fra BMW 325i av E30-serien. Z1 ble for øvrig lagd mellom 1988 og 1991. Utrolig nok bare i ca 8000 eksemplarer.

Utrolig fordi at BMW forhåndssolgte hele 5000 biler før produksjon – så ble det bare helt bråstopp... Heldigvis ga ikke BMW opp roadster-drømmen. Både Z3 og Z4 som må sies å være etterkommere av Z1, har vært store suksesser for det tyske merket.

Kan ikke si jeg synes Z1 er noen stor studie i design akkurat, men dørløsningen er morsom og veldig annerledes. Dette er nok også en bil som etter hvert vil få klassikerstatus. Det finnes nok en god håndfull biler av Z1 i Norge også, så om du ønsker deg en så lønner det seg nok å prøve å lete opp en av disse.

I Tyskland ligger brukte Z1 på fra ca 18 000 euro og oppover. Men med stor motor blir den dyr inn i Norge. Du må nok fort regne minst 250 000 kroner før alle avgifter, moms, dritt og lort er betalt. Det er nok litt for dyrt. Det er mye annet morsomt å få til den prisen også.

Del med facebook-vennene dine

Les også: Alt om BMW M3 E-30 her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under:

BMW Z1 med dørene oppe.
BMW Z1 med dørene oppe.