LIVLØS: Standard Liege's Mehdi Carcela brakk både nesen og kjeven. (Foto: SEBASTIEN PIRLET/Reuters)
LIVLØS: Standard Liege's Mehdi Carcela brakk både nesen og kjeven. (Foto: SEBASTIEN PIRLET/Reuters)

Lundekvam om skrekktaklingen i Belgia: – Et uhell med stygge konsekvenser

- Slike ting skjer dessverre i fotball, sier Southamptons tidligere stopperkjempe Claus Lundekvam etter å ha sett Chris Mavinga sparke motspiller bevisstløs.

- Det ser ikke ut som han gjør det med vilje. Han går etter ballen, men har foten for høyt. Slik ting skjer dessverre i fotball.

Seriefinalen mellom Genk og Standard Liege vil dessverre bli husket for Genks innleide Liverpool-spiller Chris Mavinga skrekktakling.

SE VIDEO: Se skrekktaklingen som sjokkerer en hel fotball-verden

Standard Liege-vingen Mehdi Carcela gikk bevisstløs i bakken og brakk både nesen og kjeven etter at Mavinga traff ham med et brutalt kung fu-spark i ansiktet.

Southamptons tidligere stopperkjempe Claus Lundekvam bryter ut «ouch!» når TV 2 Sporten viser han TV-bildene av skrekktaklingen.

– Ikke med vilje
Men han tror ikke Mavinga sparket ned motspilleren med vilje.

- Det ser ikke ut som han gjør det med vilje. Han går etter ballen, men har foten for høyt. Slik ting skjer dessverre i fotball, sier Lundekvam, før han konkluderer:

- Den taklingen ser skikkelig stygg ut, men det er ikke bevisst. Jeg har sett styggere beinbrudd på fotballbanen, sier Lundekvam til TV 2 Sporten.

Og forklarer:

- Jeg har sett taklinger der spillere takler med den hensikt å «ødelegge» folk. I denne saken tror jeg ikke at han med hensikt vil skade noen, sier han.

Claus Lundekvam forteller at det kreves mye arbeid for å få bukt med partydop-kulturen i engelsk fotball. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
Claus Lundekvam forteller at det kreves mye arbeid for å få bukt med partydop-kulturen i engelsk fotball. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

– Sett mange stygge taklinger
- Er dette den styggeste episoden du har sett i en toppliga denne sesongen?

- Vel. Jeg har sett veldig mange farlige taklinger i knehøyde i Premier League denne sesongen. Blant annet Carl Hendrys takling som kunne vært karrieretruende, svarer han.

Lundekvam tror Carcela kommer seg på beina etter ha pådratt seg kjevebrudd, brudd i nesen og en kraftig hjernerystelse i sammenstøtet med Genks Mavinga.

- Ja, han kommer nok tilbake. Jeg føler med gutten, sier han.

Se den stygge episoden i videovinduet øverst (TV 2 Sporten advarer mot sterke bilder)