Ford Cortina interiør
Ford Cortina interiør

Ford Cortina: Slik ser det ut inne i en ekte rally-klassiker

Og så sent som i vinter deltok den i Rally Monte Carlo.

I sesongens siste Broom-sending fikk du se Tommy Rustad teste en virkelig flott klassiker. Ingar Engans Ford Cortina er i topp stand, og i en annen verden enn mange av de andre råskinnene som har blitt kjørt rundt på Drammen Havn.

- Her er det skikkelig variasjon, ja. Men for en flott bil, sier Norges beste sjåfør når han setter seg inn i bilen.

Se også Janns rå Granda

Ikke noe søndagskjøring

Ingar Engan ved bilen han nylig kjørte Rally Monte Carlo med.
  Med seg på rallyet hadde han sønnen, Kjetil. I kveld er det Tommy Rustad
  som sitter bak rattet når den testes på Broom-banen.
Ingar Engan ved bilen han nylig kjørte Rally Monte Carlo med. Med seg på rallyet hadde han sønnen, Kjetil. I kveld er det Tommy Rustad som sitter bak rattet når den testes på Broom-banen.

Ingar, utvilsomt en av landets sprekeste og hyggeligste 80-åringer, klarer ikke å skjule hvor stolt han er over bilen sin. Han smiler med hele fjeset når Tommy gir gass ut fra startområdet.

Bilen kjøpte han i 2005. Den måtte finne seg i å stå parkert i garasjen de første årene. Men nå har Ingar gitt den livet tilbake. Og tro ikke at det betyr søndagskjøring en godværsdag – neida, her snakker vi Rally Monte Carlo.

- Ja, da sønnen min Kjetil fylte 50, og jeg ble 80, bestemte vi oss for å delta. Først tenkte vi å hoppe i fallskjerm, men vi ble enige om at rally var bedre, humrer Ingar.

Skrur selv

Klassiske linjer, med spesielle lykter bak.
Klassiske linjer, med spesielle lykter bak.

Han har selv kjørt rally aktivt inntil for bare noen få år siden, så erfaringen var det ikke noe å si på. I tillegg har han gjort noen små justeringer her og der under panseret, slik at bilen yter 85-90 hestekrefter. Men ellers er både 1.5-liters motor og resten av bilen som original.

- Og hvordan gikk det i rallyet?

- Det gikk brukbart det. Vi kom oss igjennom 265 mil på fem dager, med alt fra sommer til skikkelig vinterføre. Så vi var godt fornøyd da vi kom i mål, forteller Ingar.

Se også denne bildeserien av en annen lekker Ford Cortina

Del med dine Facebook-venner