Lav bil og store hjul   det kan fort bli en veldig dårlig kombinasjon.
Lav bil og store hjul det kan fort bli en veldig dårlig kombinasjon.

Audi A3: - Tør ikke kjøre over fartshumper med bilen min

Dekkene subber rett og slett borti innerskjermene. Hva gjør du da?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei nå håper jeg du kan hjelpe meg! KJøpte drømmebilen nå i vinter og hadde gledet meg vilt til å få på sommerhjula. Bilen er en Audi A3 1,9 TDI med "litt" ekstra power og stylingkit. Men krisa er at dekkene faktisk tar oppi skjermene bak når jeg kjører i vanlig tempo over fatsdumper.

Har prøvd meg fram mange mange ganger nå men det er ikke tvil om at dette skjer. Bilen står på 17-tommere, altså ikke noen ekstrem dekkutrustning. Er det fjærer og dempere som har skylda her eller hva tror du det kan være? Hilsen bekymret fra Trondheim.

Benny svarer:

Heisann! Kul og tøff bil med styling og store hjul, men medaljen har dessverre ofte også en bakside. Jeg tipper at bilen din i tillegg til 17-tommere og styling også har fått påmontert et senkesett?

Og da skjer dette – at bakhjulene subber oppi skjermene ved humper og ujevn vei. Har du forresten sjekket at du har riktig dekkdimensjon / rulleomkrets? Hvis du har det, finnes egentlig bare to løsninger på problemet. Enten å sette på litt smalere hjul (høyden må være den samme) eller å heve bilen litt igjen.

Evt sette på originale S-line fjærer. De er ca 25 millimeter lavere enn en ”normal” A3, mens de fleste senkesettene ofte gjør bilen 40 – 50 millimeter lavere.

Husk også at biler med senkesett må forevises Trafikkstasjonen og at dette må føres inn i vognkortet. Ønsker deg lykke til!

LES OGSÅ: Slik får du den fineste bilen i gata


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: