Stella Hetses NRK
Stella Hetses NRK

MGP-Stella hetses på NRKs egne nettsider

NRK: – Vi beklager selvfølgelig dette.

Stella Mwangi gikk ikke videre fra semifinalen tirsdag, og er dermed ute av MGP-sirkuset før det egentlig har startet skikkelig.

Da artisten møtte pressen etter fiaskoen klarte hun ikke å holde tårene tilbake, og innrømmet at hun var fryktelig skuffet.

NRK lar hetsende innlegg bli liggende

NRKs egne nettsider har mange kommentert Stellas bidrag «Haba Haba», og de fleste innleggene er hyggelige meldinger til artisten.

Men statskanalen har også latt meldinger som inneholder både rasisme, hets og sjikane bli liggende på nettisidene.

«Denne låta representerer ikke norge overhodet. Finnes ikke norsk, kunne representert Gambia», ytres det på nettisden.

Andre skriver at de håper på null poeng til Norge og en gjenganger er hetsing av Stellas sangstemme.

«Fikk nok etter å ha hørt halve låta. Hun har ekstremt dårlig sangstemme», «rett og slett grusom» og «Fra min side har det ingen ting med misunnelse å gjøre. Hun har scenetekke, og intet annet. Sangstemmen hennes er helt bånn i bøtta», er noen av kommentarene som ligger ute på NRK.no.

Les også: Lydtrøbbel kan ha ødelagt for MGP-Stella

Stella: Vil ikke bruke energi på kritikerne

Overfor «God kveld Norge» hevder Stella at hun ikke bryr seg om de negative kommentarene.

– Det har kommet en del stygge kommentarer på NRKs egne nettsider. Følger du med på det?

– Nei, ser det ut som jeg har tid til det? Den fritida jeg har velger jeg å bruke på meg selv. Det kommer alltid til å være folk som skal mene et eller annet, men hvis du skal følge med på det så kommer du aldri langt. Da tar man bare hensyn til hva andre har å si. Og det hjelper jo ikke.

– Når lærte du det da?

– Det lærte jeg i tidlig alder fra foreldrene mine. De sa at så lenge du vet at du har gjort ditt beste, så kan ingen komme å si at du skullle gjort ting annerledes. Derfor er det så viktig å bruke tida du trenger til å finne ut av ting. Og ikke minst finne ut hvordan du kan gjore en situasjon mye bedre. Men da gjelder det også å tenke før man snakker, hvis ikke kan man fort si masse feil, sier Stella, og legger til:

– Jeg er en ensom ulv og liker meg best alene. Jeg har alltid vært det. Jeg ble mobbet av vennene mine fordi jeg er så asosial. Men det har kommet til nytte.

NRK beklager

Nettansvarlig for «Grand Prix» hos NRK.no, Hege Bakken Riis, beklager at disse kommentarene ikke har blitt slettet.

– At akkurat dette kommentarfeltet lå åpent skyldtes en teknisk feil. Ufine kommentarer skal selvfølgelig slettes, og vi beklager selvfølgelig dette. Disse kommentarene skulle vært slettet for flere dager siden, men her har det som sagt skjedd en teknisk feil, sier hun til «God kveld Norge».

Selv om flere av artiklene til NRK.no som omhandler Stella Mwangi har stengt kommentarfeltet under artikkelen, er ikke dette en fast policy hos nettstedet.

– Vi har ingen fast policy på å ikke ha kommentarfelt på Stella-artikler, men hvis vi skal ha kommentarfelt så må vi kunne ha tid til å modere disse ofte. Dette gjelder for alle NRK-artikler. Nå som vi er på plass i Düsseldorf er dette vanskeligere å ha kontroll på, og derfor skulle også dette kommentarfeltet vært stengt, sier Bakken Riis.

Les mer: GP-ekspert: – Dette er bare tragisk

Rasismehetses på egen Facebook-side

Etter nederlaget i tirsdagens semifinale ble Stella også utsatt for rasismeldinger på sine egen Facebook-side.

VG har i dag gjengitt noen av meldigene, som fortløpende ble slettet av hennes plateselskap EMI Music.

«Skulle ha skrubba deg med jævla stålull med hvitningsmiddel, jævla wannabe Norske», lød en av meldingene som var lagt ut på hennes profil.

– Vi har slettet meldingene så fort de har dukket opp. Det er latterlige meldinger lagt ut av det vi mener er idioter, platedirektør i EMI, Bjørn Rogstad til VG,.

Selskapet vil likevel ikke anmelde de grove og rasistiske meldingene som ble skrevet i går.

– Jeg antar at de kommer til å ødelegge for seg selv på andre områder i løpet av livet uansett, sier Rogstad.

Ikke først gang Stella hetses

Dette er ikke første gang utsettes for denne type uthenging. I etterkant av den norske «Grand Prix»-finalen ble det kjent at varaordfører i Aure kommune, Rita Ormbostad hadde skrevet et mye omdiskutert Facebook-innlegg om Mwangi.

«Gi meg samer, isbjørner og moskuser. Jeg synes det er det vi skal selge, og ikke at vi har åpne asylmottak!» er deler av det politikeren publiserte på sin Facebook-profil.

Les også: NRK-KJENDIS HARDT UT MOT STELLA-HETS: – Trist at Stella blir redusert til en farge