Audi Cross_Cabriolet_quattr
Audi Cross_Cabriolet_quattr

Cross Cabriolet Concept: SUV-cabriolet fra Audi

Høres cabriolet basert på SUV-en Q5 ut som en god ide?

Audi ekspanderer i alle retninger om dagen - og her er siste nytt fra Ingolstadt: Nå skal toppsjefene ha gitt grønt lys for det som i praksis blir en cabriolet-versjon av SUV-en Q5.

Engelske Auto Express mener å ha gode kilder på at bilen er på vei. Og ideen er slett ikke ny. Audi viste nemlig konseptutgaven Cross Cabriolet Concept allerede i 2007, på Los Angeles Motor Show.

Skille seg ut

Da ble den sett på som den første smakebiten på Q5. Men planen om å lage en takløs versjon har tydeligvis blitt med videre. Auto Express mener at bilen skal være her allerede om 18 måneder.

Audi går for kraftige og markante linjer i karosseriet. De nøyer seg naturligvis med to dører - men utseendemessig vil dette helt klart bli en bil som skiller seg ut.

Les mer om Q5 i Brooms nybilguide – klikk her:

Ikke akkurat feminin

Cabrioleter blir noen ganger beskyldt for å være feminine. Det skal ingen kunne si om denne.

Etter at Audi viste den første gang har Nissan kommet på banen med cabriolet-utgave av sin Murano. Den kom på markedet i USA tidligere i år - og blir sett på som en liten prøvekanin på om dette segmentet vil ha appell hos bilkjøperne.

Mer lyst på enorm pickup? Sjekk denne!

Begrenset antall

Noen storselger blir Audien imidlertid neppe. Det blir spekulert i at den skal produseres i et begrenset antall, kanskje bare 5000 eksemplarer.

Det blir også antatt at Audi vil sette ut produksjonen til en ekstern bilbygger, i og med at dette vil bli mye manuelt håndtverk.

Del med Facebook-vennene dine

Audi-Cross_Cabriolet_open
Audi-Cross_Cabriolet_open

LES OGSÅ: BMW X3 og Audi Allroad – hvilken er det beste kjøpet?