wouterw (Foto: PETER DECONINCK, © ao)
wouterw (Foto: PETER DECONINCK, © ao)

Sykkelverdenen i sorg etter Weylandts tragiske dødsulykke

26-åringen skulle bli pappa i september og mistet bestekompisen for to år siden.

RadioShacks Manuel Cardoso var vitne til velten som tok livet av Wouter Weylandt. Via lagets pressekontakt Philippe Maertens forteller han hva som skjedde da den dramatiske episoden inntraff.

– Han falt av feltet og prøvde å komme seg opp igjen. Da han så seg bakover traff han en liten vegg med pedalen eller den venstre siden av styret, og ble kastet over til den andre siden av veien, sier Maertens ifølge Cyclingnews

Stjerner i sorg
Verdens sykkelstjerner er i sorg etter at Leopard-Treks Wouter Weylandt døde etter en velt under den tredje etappen av Giro d’Italia, og Cyclingnews har samlet kondolansene.

Weylandt ble bare 26 år gammel, og etterlater seg sin kjæreste Sophie som er gravid med deres første barn. Weylands skulle bli far i september.

Under kan du lese meldingene som har kommet inn fra forskjellige aktører og ryttere i sykkelverdenen.

Les også: Giroen fortsetter til tross for dødsulykken
Les også: Lauritzen: – Det setter preg på Giroen og rytterne som er der
Les også: Arvesen: – Det føles meningsløst å drive med sykling når slikt skjer
Les også: Wouter Weylandt døde etter Giro d'Italia-velt

Brian Nygaard (Leopark-Trek):
– Alle våre tanker går til Wouters familie og venner. Laget som er i Italia vil bestemme seg for om de vil være med videre i kveld.

Thor Hushovd:
– Det var med stor sorg jeg mottok beskjeden om Wouter Weylandt´s død. Når slike tragiske hendelser skjer så blir vi minnet på at vi driver med en risikosport og at man bør tenke over livet. Det er små marginer og plutselig er alt snudd på hodet. Jeg viser min store medfølelse til Wouters familie, venner, lagkamerater og alle andre i sykkelsporten

Walter Planckaert, sportsdirektør Topsport Vlaanderen:
– Wouter var bestevennen til Fred Nolf, som døde da han sov under Tour of Qatar i 2009. Jeg snakket akkurat med faren til Frederiek, og han er nedbrutt. Dette er to bestevenner som på tragisk vis har mistet livet.

Lance Armstrong:
– Kom tilbake fra en joggetur og fikk nyheten om at Wouter Weylands døde i Giroen i dag. Jeg er sjokkert og trist. Må han hvile i fred.

Vincenco Nibali:
– Jeg kan ikke finne noen ord til å forklare hva jeg føler om Wouters død. Det er surrealistisk. Alle mine tanker går til hans kone, familie og venner. Ciao Wouter.

Ivan Basso:
– Det er utrolig hvor tragisk skjebnen kan være. Mine kondolanser og en klem til familie og venner. Hvil i fred, Wouter.

Andre Tchmil og Team Katjusja:
– I lys av denne forferdelige tragedien, som vil etterlate et uutslettelig arr på årets Giro d’Italia, kan vi bare uttrykke vår sympati til hans familie, og til trenerne og rytterne på Leopard-Trek som er i sorg. Giroen skal være, som alltid, en stor sportshendelse. Men, fra i morgen, vil det være vanskeligere for alle å sykle.

Johan Museeuw:
– Da jeg så ham falle visste jeg umiddelbart at det var alvorlig. Likheten med Casartelli (Fabio Casartelli døde under en utforkjøring på den 15. etappen av Tour de France i 1995, journ. anm.) var slående. Vi er alle i sorg. Weylandt var en ung rytter som hadde hele livet foran seg.

Bjarne Riis (Saxo Bank):
– På en dag som dette er alle tanker omkring resultat uinteressante. Det er en forferdelig tragedie for Wouters familie, venner, lagkamerater og lag. Våre kondolanser går til alle som kjente Wouter.

Jonathan Vaughters (Garmin-Cervélo)
– Hvil i fred, Wouter

Team RadioShack:
– På en dag som dette er vi alle lagkamerater. Vi sender våre beste tanker til Wouter Weylandt, hans lag, venne og familie.

Koen De Kort (Skil-Shimano):
– Utrolig forferdelige nyheter. Mine tanker går til Wouters familie.

C.J. Sutton (Sky):
– Jeg er målløs. Mine tanker går til Wouter Weylandts fmailie og venner. Det er så triste nyheter. Han var en god venn. RIP Wouter, du vil bli savnet.

Mark Cavendish (HTC-Highroad):
– Slike ting skal ikke skje. Det føles forferdelig. Min tanker går til hans familie. RIP Wouter Weylandt

Mark Renshaw (HTC-Highroad):
– Sjokkerende å høre nyhetene etter etappen. Ingen ønsker dette i sykkelsporten. Tankene går til familie og venner.

Richie Porte:
– Denne dagen setter alt i perspektiv. Så tragisk. RIP Wouter. Mine tanker går til hans familie, venner og lagkamerater.

Zdenek Stybar:
– Forferdelige nyheter! Dette kan ikke være sant!

Russell Downing (Sky):
– Etter å ha sett det føler jeg meg forferdelig. RIP Wouter, du vil bli savnet. Jeg har ikke ord.

Johan Bruyneel (RadioShack):
– For en trist dag for sporten vår. RIP Wouter Weylandt. Tanker og bønner går til hans familie og venner. Jeg er sjokkert.

Greg Henderson (Sky):
– For en trist dag.. RIP Wouter. Mine tanker går til familien. Målløs.

Bradley Wiggins (Sky):
– Dager som dette setter sporten vi elsker i perspektiv. Hvil i fred Wouter, mine tanker går til din familie og dine venner.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI):
– På vegne av hele sykkelfamilien vil UCI-president Pat McQuaid uttrykke sin dypeste sympati til alle Weylandts familiemedlemmer, alle hans venner og lagkamerater, men også alle hans kollegaer i Giroen som må overvinne sorgen for å fortsette rittet.