Kurt Asle Arvesen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Arvesen: – Det føles meningsløst å drive med sykling når slikt skjer

Team Sky-rytteren i sorg etter Wouter Weylandts dødsfall på den 3.etappen i Giro d'Italia.

Kurt Asle Arvesen er fortvilet etter at et nytt dødsfall rammet sykkelsporten da Wouter Weylandt omkom under den 3.etappen av Giro d'Italia.

– Dette er bare dypt tragisk, og noe som ikke skal skje, men som dessverre skjer av og til i sykkelsporten. Som syklist blir man fortvilet, og det setter alt i perspektiv. Man tenker ikke på resultater når denne type ting skjer, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

– Det blir litt meningsløst å sykle videre når man opplever slike tragiske ulykker. Desverre er det slikt som kan skje når vi driver med sykling, og vi kan ikke legge skylden på arrangøren eller på noen andre.

Opplevd dødsfall tidligere
Arvesen satt selv i feltet da Andrej Kivilev fra Kazaksthan døde i Paris-Nice i 2003.

– Da trillet vi helt rolig gjennom den neste etappen, og lot laget til den omkomne krysse mållinja først. Jeg tror alle premiepengene fra den gangen gikk til Kivilevs familie, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

Team Sky-rytteren kjente ikke Weylandt personlig, men sier at belgieren var godt likt av rytterne i feltet.

– Mine tanker går nå til Weylandts familie og til hans lagkamerater.

– Driver med risikosport
Også Thor Hushovd er i dyp sorg etter Weylandts dødsfall.

– Det var med stor sorg jeg mottok beskjeden om Wouter Weylandts død. Når slike tragiske hendelser skjer så blir vi minnet på at vi driver med en risikosport og at man bør tenke over livet. Det er små marginer og plutselig er alt snudd på hodet.

– Jeg viser min store medfølelse til Wouters familie, venner, lagkamerater og alle andre i sykkelsporten, sier Hushovd i en pressemelding.