wouter
wouter

Wouter Weylandt døde etter Giro d'Italia-velt

Leopard-Trek-rytteren ble forsøkt gjenopplivet i 40 minutter.

Rapallo/Bergen (TV 2 Sporten): Leopard-Trek-rytteren Wouter Weylandt veltet stygt på mandagens tredje etappe av Giro d'Italia. Weylandt gikk i bakken da han var på vei ned fra Passo del Bocco.

TV-bildene viste at Weylandt blødde kraftig, og man kunne se at legene kuttet av ham hjelmen før han ble gitt hjertekompresjon.

ww (Foto: PETER DECONINCK, © ao)
ww (Foto: PETER DECONINCK, © ao)

Forsøkte gjenoppliving i 40 minutter
Nå meldes det at velten har fått en tragisk utgang, og at Weylandt døde som følge av ulykken. I en offisiell uttalelse sier rittlege Giovanni Tredici at Leopard Trek-rytteren ble forsøkt gjenopplivet i 40 minutter.

– Weylandt var bevisstløs allerede da legebilen kom frem til han like etter fallet. Vi forsøkte gjenoppliving i 40 minutter, men livet hans stod dessverre ikke til å redde.

Weylandt, som fra 2004 til 2010 syklet for Quick Step, ble bare 26 år gammel. Han gikk til Leopard-Trek foran denne sesongen.

Svært preget Nordhaug
Den norske Team Sky-rytteren Lars Petter Nordhaug syklet forbi Weylandt like etter den fatale ulykken, og var svært preget etter rittet.

– Jeg kom etter fallet, og det så ikke bra ut. Jeg hadde jeg bare lyst til å gå av sykkelen og slutte med sykling. Jeg var helt paralysert etterpå, sier Lars Petter Nordhaug til TV 2 Sporten.

– Plassen der det skjedde er et veldig krevende parti, og feltet var nervøst, forklarer Nordhaug.

– Tragisk
TV 2 Sportens kommentator Christian Paasche er i sjokk etter å ha mottatt dødsbudskapet.

– Det er helt jævlig. Helt forferdelig trist og tragisk.

– Det så helt forferdelig ut når han lå der på asfalten, og man kunne med en gang skjønne at det var noe alvorlig galt, sier Paasche.

Leopard-laget i sorg
I Leopark-Trek er det stor sorg, og på sin hjemmeside er følgende melding lagt ut på vegne av laget.

– I dag døde vår venn og lagkamerat Wouter Weylandt etter en velt på den tredje etappen av Giro d’Italia. Laget sitter igjen i sjokk og sorg, og vi sender alle våre tanker og de mest dypfølte kondolanser til Wouters familie og venner. Dette er en vanskelig dag for sykkelsporten og for vårt lag, og vi må alle søke støtte og styrke fra de som står oss nærmest.

Andre rytterne uttrykker nå stor sorg over tapet på twitter.

– Sjokkerende å høre nyhetene etter etappen. Ingen ønsker dette i sykkelsporten. Tankene går til familie og venner, skriver Mark Renshaw på twitter.

– Slike ting skal ikke skje. Det føles forferdelig. Min tanker går til hans familie. RIP Wouter Weylandt, skriver Mark Cavendish.