HJEMSØKT AV ETTERPÅKLOKSKAP: Kate McCann avslører i en ny bok at datteren kan ha prøvd å varsle henne om en inntrenger, samme dag som Madeleine (3) forsvant sporløst. (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
HJEMSØKT AV ETTERPÅKLOKSKAP: Kate McCann avslører i en ny bok at datteren kan ha prøvd å varsle henne om en inntrenger, samme dag som Madeleine (3) forsvant sporløst. (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)

McCann tror Maddie kan ha advart mot inntrenger

Kate McCann plages av etterpåklokskap fire år etter at datteren forsvant sporløst.

Kate McCann gir denne måneden ut bok om datteren Madeleine, som forsvant sporløst fra et feriested i Portugal 3. mai 2007. Boken blir lansert i Storbritannia i mai, men også som føljetong i avisen The Sun.

FORSVUNNET: Madeleine McCann ble i 2007 borte like før sin fireårsdag.
  (Foto: PA/Pa Photos)
FORSVUNNET: Madeleine McCann ble i 2007 borte like før sin fireårsdag. (Foto: PA/Pa Photos)

– Grep ikke sjansen

I boken skriver McCann at hun fortsatt plages av tanken på at et inntrenger kan ha prøvd å komme seg inn i leiligheten som familien leide i feriestedet Praia da Luz i Portugal. I etterpåklokskapens lys mener McCann at datteren prøvde å fortelle henne at noen hadde prøvd å ta seg inn i soverommet til den tre år gamle jenta.

– Det kunne vært min eneste sjanse til å forhindre det som skjedde – og jeg grep ikke sjansen, skriver Kate McCann i boken.

Tror det var en inntrenger

Hun skriver videre at tanken på dette hjemsøker henne fire år etterpå. Treåringen spurte ved frokostbordet hvorfor moren ikke hadde kommet inn da hun og lillebroren gråt kvelden før. Dette skjedde om morgenen samme dag som Madeleine ble bortført.

– Vi har ikke trodd et øyeblikk at det kan ligge en skjebnesvanger forklaring som dette bak forsvinningen. Men jeg tror det var noen den kvelden som enten var inne på barnerommet, eller prøvde å komme seg inn, og at dette var det som skremte barna, skriver McCann.

– Madeleines ord den morgenen har hjemsøkt meg så mye at jeg har klandret meg selv for ikke å sette meg ned med henne og forsikre meg om at jeg hadde fått all informasjon på bordet.

Hun skriver videre at en liten lapp i resepsjonen på hotellet kan ha varslet pedofile om at Madeleine var et tilgjengelig offer. Lappen var en beskjed mellom de ansatte, og beskjeden på papiret sa at McCann-familien hadde latt datteren ligge alene i leiligheten mens de var på tapasrestauranten like ved.

Boken blir lansert i Storbritannia 12. mai – på Madeleines åtteårsdag.