religiøs-skole-nei - AUF vil forby religiøse privatskoler

Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon vil forby alle religiøse privatskoler etter avsløringen av en fundamentalistisk imam som vil starte muslimsk skole i Oslo.

Skolebarn i Norge skal ikke deles inn etter religion, fastslår AUF.

- Vi ønsker ikke en skole der kristne går på én skole, muslimer går på én og de som ikke tror, går på en annen skole. Og vi ønsker i alle fall ikke at folk med holdninger som Syed Farasat Ali Bukhari skal få drive skole, sier AUF-leder Eskil Pedersen til NRK.

I en tale lagt ut på YouTube sier Bukhari, styreleder i Muslim Education, at han støtter halshogging av muslimer som ikke overholder fasten. Imamen, som bor på Ammerud i Oslo, har søkt Utdanningsdirektoratet om å få drive barneskole med 200 elever.

- Noe av det beste med det norske samfunnet er at folk med ulik bakgrunn går i samme skole. Vi ønsker derfor ikke å tillate noen private religiøse skoler. En god start er å ta bort den offentlige støtten til slike skoler, da vil det bli nærmest umulig å drive slike skoler, sier AUF-lederen.

Ved å kutte statsstøtten til religiøse skoler vil nesten 100 kristne privatskoler bli tvunget til å stenge dørene. (©NTB)