MINDRE URO: Thina Saltvedt, senioranalytiker i Nordea, mener oljeprisfallet skyldes mindre uro i Midtøsten. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
MINDRE URO: Thina Saltvedt, senioranalytiker i Nordea, mener oljeprisfallet skyldes mindre uro i Midtøsten. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Oljeprisfall kan føre til lavere bensinpriser

Oljeprisene falt med tre dollar som en følge av mindre uro i Midtøsten.

Torsdag falt oljeprisen med tre dollar. De fleste andre råvareprisene falt også.

Klokken 14.00 er brennolje nede til 3,25 dollar fatet. Hovedindeksen på Oslo Børs er nå ned 0,4 prosent til 427,9 poeng.

Senioranalytiker i Nordea Thina Margrethe Saltvedt mener færre dårlige nyheter fra Midtøsten er en av årsakene til oljeprisfallet.

– Oljeprisene har i stor grad blitt revet opp med uroen i Midtøsten. Nå kan det se ut som om uroen har sluttet å spre seg, forklarer Saltvedt overfor tv2nyhetene.no.

Les også:Høy oljepris ga overskudd for Statoil

Avhenger av USA

Hun påpeker at en annen faktor som bidrar til lavere oljepris er større usikkerhet om økonomisk vekst i USA. Fredag vil den viktigste arbeidsmarkedsrapporten fra USA bli offentliggjort. Men på onsdag ble forhåndsrapporten som indikerer resultatet av arbeidsmarkedsrapporten publisert, og den viser en svak vekst.

– Andre faktorer som demper prisene er uroen rundt Portugal og Kina som har sagt at de kommer til å sette opp renten for å dempe inflasjonen, understreker Saltvedt.

Les også:Her solgte de bensin til 1,04 kroner per liter

Etterslep

Dersom oljeprisen fortsetter å falle, noe som avhenger av fortsatt mindre uro i Midtøsten, vil bensinprisene følge etter. Saltvedt forklarer at flere finansielle investorer har tatt ut profitt, noe som kan tyde på at de ikke er sikre på fortsatt prisfall.

– Om bensinprisene faller avhenger av hvor langvarig oljeprisfallet blir. Fortsetter oljeprisene å falle, vil bensinprisene følge etter. Tradisjonelt sett følger bensinprisene oljeprisene med et etterslep på to uker, sier Saltvedt.

Les også:CNN: «Nordmenn ler av amerikanske bensinpriser»