TOMMY KUN TIL FARMENS HJEMMESIDER
TOMMY KUN TIL FARMENS HJEMMESIDER

Farmen-Tommy: – Nå skal jeg si noe som er vanskelig

Tommy blir personlig i sin rørende videodagbok. Se video som ikke er vist på TV!

I lørdagens spennende episode av «Farmen» fikk vi se at Tommy slo Kim Sondre i tvekampen. Det ble en ganske jevn kamp, men Tommy var hakket raskere med sagingen.

tommy_220
tommy_220

Før de to duellantene møttes til tvekamp hadde de begge bodd i hver sin kjempehytte et døgn. Utstyrt med et lite kamera har både Kim Sondre og Tommy dokumentert tilværelsen.

Se Tommys videodagbok øverst!

– Da ble jeg tatt med buksa godt nedpå legga

Overraskelsen ble stor da Gaute kom innom kjempehytta til Tommy og fortalte at Kim Sondre hadde valgt saging.

– Da ble jeg tatt med buksa godt nedpå legga. Valget han gjorde viser for en stor mann han er. Det eneste som er ergerlig nå er at jeg må slå han for å komme videre, sier en tydelig overrasket Tommy som hadde forventet seg at Kim Sondre skulle velge kunnskap.

Kim Sondre viser rumpa til Tommy

Tommy kan se over til kjempehytta til Kim Sondre som også filmer til videodagboken sin.

tommy2_220
tommy2_220

– Nå går Kims rundt på andre siden her med kamera på strak arm, flotter seg og tror han er filmstjerne. Da kan jeg gjøre det jeg også, og se hvem av oss som er mest filmstjerne. Jeg hører kjeften gå på han og han gjør noe så dumt som å prate til en hest. Det kunne aldri falle meg inn. Jeg prater heller til... Jeg prater til... Jeg vet ikke hvem jeg prater til, jeg. Jeg prater til et dødt objekt som jeg har i hånda her. Jeg vet ikke om det er så mye smartere, sier Tommy når han går rundt kjempehytta og smugtitter på Kim Sondre som svarer med å vise baken til fotografen.

Personlig melding til barna

Når Tommy sitter i kjempehytta får han også tid til å føle på savnet til familien. Hvis han skulle tape tvekampen er det bare noen timer til han kan møte dem igjen. Hvis han skulle vinne tvekampen kan det i «verste fall» bli en uke igjen.

Når han sitter der kommer han med en melding til sine kjære barn.

– Når jeg skal i tvekamp i dag så har jeg på meg to armbånd. Det ene er et som jeg har laget til deg, Monica, som det står «sånn!». Da vet du hva det betyr. Hvis Kim Sondre dundrer i bakken i dag så skal jeg si det. Da skal jeg tenke på deg, sier Tommy som en beskjed til dattera i videodagboken.

Hvis jeg taper i dag så taper jeg på den måten som du har taklet alle fysiske motstander på; med æren i behold. Elsker dere begge to.

– På andre armen, Jostein, så har jeg noe så vederstyggelig som et RBK-bånd som jeg har laget til deg og som du skal få. Du skal vite at det har vært med i tvekampen. Det er ikke til ære for Rosenborg, men det er til ære for deg og bare deg, er Tommys melding til sønnen.

– Nå har jeg vært her så lenge. Jeg savner dere veldig og jeg håper dere savner meg. Men nå har jeg som mål at dere skal savne meg ei hel uke til.

– Nå skal jeg si noe som er vanskelig...

Tommys sønn Jostein er 12 år, mens datteren Monica er 16 år. Når Tommy sitter der ute i skogen tenker han mye på barna sine. I og med at god fysikk er så avgjørende på «Farmen», har også Tommy gjort seg opp noen tanker om dette i forhold til datteren Monica som er født med en muskelsykdom.

– Nå skal jeg si noe som er vanskelig å si... starter Tommy og må trekke pusten dypt før han fortsetter:

– Når jeg går i kamp i dag så gjør jeg det til ære for deg, Monica. Du vet, Jostein, at jeg er like glad i deg som i Monica og at du er med meg hele tiden her. Men akkurat i dag så er det med tanke på deg, Monica, og den måten du har møtt fysiske utfordringer på som er et forbilde for alle rundt deg.

tommy3_220
tommy3_220

– Du går dobbelt så langt som alle oss andre. Du klatrer dobbelt så høyt. Du sliter tre-fire ganger så mye som oss med alt du gjør. Nå skal jeg gjøre dette som du ville tatt en fysisk utfordring; jeg skal gjøre så innmari godt jeg kan. Hvis jeg vinner i dag, så vinner jeg til ære for deg. Hvis jeg taper i dag så taper jeg på den måten som du har taklet all fysiske motstand på; med æren i behold. Elsker dere begge to, sier Tommy i den rørende videoen du kan se øverst.

– Da tenkte jeg «for noe tull»

Tommy forklarer i ettertid til Farmens hjemmesider hvorfor han tenkte så mye på dette da han satt i kjempehytta.

– Alt ble absurd. Vi skulle kjempe i en fysisk gren og den av oss som var sterkest fysisk var verdig til å gå videre. Da tenkte jeg «for noe tull». Hva med folk som ikke er født med de samme evnene, men som har andre evner. Vi er ikke mer verdt fordi vi har vært heldige i livet og er født med noenlunde god fysikk. «Farmen» går på å jobbe fysisk knallhardt og ikke så mye på det som går på å være et godt menneske. I tvekampen ville jeg representere de som ikke kunne hatt mulighet til å stille opp.

Se hele den personlige videodagboken øverst!

Starten på Farmens finaleuke ser du på TV 2 mandag klokken 20.00!