Amerikanske Hayseed Dixie synes nordmenn er Europas hillbillies. (Foto: God morgen Norge)
Amerikanske Hayseed Dixie synes nordmenn er Europas hillbillies. (Foto: God morgen Norge)

– Nordmenn er Europas hillbillies

Den amerikanske gruppa Hayseed Dixie synger norsk på sin siste plate.

Amerikanske Hayseed Dixie er kjent for sine spesielle coverversjoner av klassikere fra AC/DC, Queen, Kizz med flere, men nå er det norske låter som går gjennom bluegrasskverna.

Hayseed Dixie har nemlig sluppet en eksklusiv plate, delvis på norsk.

– Vår erfaring er at nordmenn er Europas hillbillies, sier vokalist Barley Scotch.

– Og siden vi også er hillbillies, er det absolutt et kompliment.

Er nordmenn mindre høflige enn før?

50 konserter i Norge

Heller enn å trosse sjangere, er Hayseed Dixie en sammensetning av fire amerikanske musikere fra fjellkjeden Appalachene, som er fullstendig uvitende om at det i hele tatt finnes sjangre.

Siden 2005 har de turnert Norge flere ganger, og spilt over 50 konserter i alle kriker og kroker av Norge – på alt fra små rockeklubber til hovedscenen på store festivaler.

Og Norge har gjort inntrykk på bandet.

– Vi har spist hvalkjøtt i Tromsø. Jeg synes det var litt ille, men jeg tenkte at hvalen er jo død allikevel, så jeg kan jo like godt spise den. Sånt skjer ikke andre steder i verden, sier Barley.

LES OGSÅ: Elvira Nikolaisen: – Tror ikke jeg kunne jobbet med broren min tidligere

515489

Motorsykkelentusiast

– Det er et av de mer interessante landene vi har vært i og det er også et fantastisk sted å kjøre motorsykkel, når det ikke snør., sier Bradley videre.

Vokalisten insisterer på å kjøre motorsykkel overalt, uansett vær.

– Jeg erfarte å kjøre på snø fra Oslo til Bergen i fjor, det var interessant. Jeg lærte den harde veien. Det er ingenting som får deg til å føle deg så levende som når du vet at at du kan dø når som helst, sier Bradley.

Her kan du se han forklare hvordan man kjører motorsykkel på snø!

515492

Synger på norsk og liker Munch

Nesten alle låtene på plata «Sjt. Munchs Drikkeklubb Band» er norske coverlåter som gutta også synger på norsk. Og det er enklere enn å snakke norsk, ifølge Barley.

– Å synge er lettere enn å snakke. Jeg snakker ikke godt norsk, men å synge det er enkelt, for dere synger når dere snakker, forklarer han.

– Det er skikkelig kult og jeg liker det.

I tillegg til å synge på norsk, har Bradley skrevet et par låter på norsk (med litt hjelp), etter inspirasjon fra hans favorittkunstner Edvard Munch.

– En av låtene heter «Dagen derpå» og den ble skrevet etter at vi var på Nasjonalgalleriet og så på hans bilder, avslutter Bradley.

LES OGSÅ: Lukestar: – Det tar tid å lage kvalitetsmusikk