UT AV SENTRUM: Ordførere på Romerike foreslår å sende rånerne til skogs der de ikke forstyrrer andre med bråk, gjerne til motorsportsanlegget ved Gardermoen. Og rånerne selv er fornøyd med forslaget. devi bale ha et eget sted å være. Fra venstre: Christoffer Chruickshank, Aage Lystad, Richard Slattum, Ole Skramstad og Christoffer Smerud.  (Foto: Roar Grønstad, rb.no/ANB)
UT AV SENTRUM: Ordførere på Romerike foreslår å sende rånerne til skogs der de ikke forstyrrer andre med bråk, gjerne til motorsportsanlegget ved Gardermoen. Og rånerne selv er fornøyd med forslaget. devi bale ha et eget sted å være. Fra venstre: Christoffer Chruickshank, Aage Lystad, Richard Slattum, Ole Skramstad og Christoffer Smerud. (Foto: Roar Grønstad, rb.no/ANB)

Vil ha rånerne ut i skogen

Mens rånerne selv mener de blir forfulgt av politiet.

I går sto flere bilinteresserte ungdommer fram i Romerikes Blad og etterlyste et sted der de kan dyrke bilhobbyen sin, såkalt råning, uten å forstyrre andre og uten at de selv blir jaget av politiet.

Ordførerne Anne Ragni Amundsen (Ap) i Nannestad og Harald Espelund (Frp) i Ullensaker mener avsidesliggende Ringbanen ved Gardermoen kan være et aktuelt oppholdssted for rånerne.

– Jeg vil gjerne snakke med disse ungdommene og høre hva de ønsker seg. I Ullensaker pleier vi å få til det meste, og har for eksempel Ringbanen. Dersom det er snakk om motordur og høy musikk er det viktig at ingen blir plaget. Derfor er slikt helt uakseptabelt i sentrumsområder, sier Espelund til Romerikes Blad.

Bort fra veien

Nannestad-ordføreren vil ta opp problemstillingen med kollegaene i ØRU, som er samarbeidsorganet for kommunene på Øvre Romerike.

– Jeg mener det bør være mulig å finne et sted på Øvre Romerike der bilinteresserte ungdommer kan treffes for å dyrke hobbyen sin, innenfor trygge rammer. Om vi har et slikt sted i Nannestad, vet jeg ikke. Men vi bør for eksempel se på muligheten for å ta i bruk motoranlegget på Gardermoen i større grad, sier Amundsen.

Hun understreker at Nannestad ikke er veldig plaget av bråk fra rånere.

– Jeg har ikke inntrykk av at det er et stort problem. Men jeg vet at det har vært en del villmannskjøring på veiene. Slikt kan vi ikke ha. Derfor er det viktig at ungdommene får et sted der de kan være innenfor trygge rammer, sier ordføreren.

– Blir jaget

Richard Slattum (21) er initiativtaker til råneropprøret som er varslet på Romerike 28. mai. Ifølge 21-åringen har 1.500 personer og et hundretall biler meldt sin deltakelse under aksjonen, som skal markere motstand mot det rånerne hevder er forfølgelse fra politiet.

Slattum hevder at rånerne har prøvd å oppholde seg på de fleste tenkelige steder på Romerike uten hell.

– Vi blir jaget av politiet for den minste ting, uansett. Ofte får vi aldri noen konkret begrunnelse heller, sier Slattum.

Del med Facebook-vennene dine

Positive til forslaget

21-åringen er glad for at politikere nå tar initiativ for å hjelpe. Han har heller ikke noe imot at politikerne vil ha rånerne til skogs.

– For oss er det veldig positivt at noen får opp øynene og ser behovet, det er målet vårt med aksjonen. Området ved Ringbanen, eller tilsvarende, er akkurat et slikt sted vi ønsker å være – der vi kan være i fred uten å forstyrre andre. Hvis vi får til noe slikt hadde det vært helt topp, mener Slattum.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Her er noen som raser mot rånerne