Cannabisplanten brukes blant annet til å lage hasj.  (Foto: Wikimedia Commons)
Cannabisplanten brukes blant annet til å lage hasj. (Foto: Wikimedia Commons)

Tippeligaspiller tatt i cannabisfarm

Politiet fant marihuana og 38 cannabisplanter i leiligheten.

Fredag aksjonerte politiet mot en leilighet på Oslos østkant registrert på en tippeligaspiller. Under razziaen fant politiet 38 cannabisplanter og 800-900 gram marihuana. I tillegg var det såkalte toppskudd som var klippet av plantene og hengt opp til tørk. Nå er toppfotballspilleren, fire andre menn og en kvinne siktet for oppbevaring og produksjon av narkotika. Det meldte VG torsdag.

– Det er snakk om en betydelig mengde narkotika, og inne i leiligheten var det en markant lukt av marihuana, sier etterforskningsleder John Roger Lund ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til avisen.

Klubben bekrefter personalsak
Daglig leder i klubben til den aktuelle spilleren bekrefter overfor TV 2 Sporten at de har en personalsak gående i spillergruppa.

– Jeg kan bekrefte at vi har en personalsak med en av våre spillere, men jeg vil ikke si noe om hvilken spiller det er, eller hva slags sak det er snakk om, sier han.

– Vi må få inn faktainformasjon før vi uttaler oss nærmere om saken.

I løpet av kort tid vil klubben legge ut en pressemelding. Etter det TV 2 Sporten erfarer vil ikke spilleren være tilstede på dagens trening.

Profesjonelt gjennomført
– Hele rommet var fylt med potter, og det var flere store planter der inne. Plantasjen bar preg av å være profesjonelt gjennomført. Det var store vifter, lamper og strømformere som var tilpasset en større produksjon. Det skal en del kunnskap til for å rigge seg til på den måten, sier Lund.

Ifølge VG er de pågrepne i 20- og 30-årene, og to av de siktede er utenlandske statsborgere. I politiavhør har fotballproffen forklart at han kun var innom leiligheten, og at han ikke bodde der, skriver VG. I folkeregisteret er spilleren oppført på adressen.

– Vi jobber blant annet med å avdekke hvilke roller de forskjellige har hatt og hvem som betaler husleier for leiligheten, sier etterforskningslederen til VG.