Maria Mohn hadde med seg sin to måneder gamle baby på audition. (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Maria Mohn hadde med seg sin to måneder gamle baby på audition. (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Konkurrerte mot Kurt - nå prøver hun seg igjen

Maria Mohn gir ikke opp «Idol»-drømmen. Vi møtte henne før hun gikk inn til dommerne.

Maria Mohn (28) var en av mange auditionklare sangere som hadde møtt opp for å synge for de fire dommerne i Oslo.

– Jeg har meldt meg på «Idol» fordi jeg har en veldig sterk drøm om å bli artist og å gjøre det fulltid. Jeg har gjort ting før og fått smakt på det å være artist, men jeg har absolutt ikke nådd målet. Jeg har innsett at jeg må vise meg fram for mange, og derfor er jeg her, sier hun til tv2.no/idol.

Konkurrerte mot Kurt i første sesong

Maria var med på den aller første «Idol»-sesongen, som ble sendt på TV 2 i 2003. Det året var det Kurt Nilsen som stakk av med seieren. Maria havnet blant de 50 beste.

– Da var jeg yngre og litt mer usikker, og visste ikke hvor eller hva jeg ville. Nå vet jeg mer hva jeg vil og er forhåpentligvis noe tryggere på meg selv. Jeg var nok litt sjenert. Egentlig er jeg ikke det, men det blir litt sånn når det kommer kameraer. Jeg tror ikke jeg bød nok på meg selv den gangen, sier Maria, som har med seg sin to måneder gamle baby til Nydalen Studios i Oslo.

Se hele intervjuet øverst i artikkelen!

Les også: Ble meldt på «Idol» av kjæresten

Frykter å bli dømt hardere

Talentkonkurransen er ikke det eneste Maria har gjort innenfor musikken. Til daglig jobber hun som sanger, sanglærer og kordirigent. Hun er utdannet sanger og pedagog ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, og har i tillegg gitt ut albumet «Bli med meg». Akkurat når det kommer til «Idol» frykter 28-åringen at den musikalske bakgrunnen kan føre til en strengere bedømming fra dommerne.

– Det er det jo fare for. Jeg tror nok at man venter mer av noen som er eldre og som har mer erfaring. At de krever mer. Jeg er også redd for at folk tenker at de ikke unner meg å være her, fordi man bør gi plassen til noen andre. Men hvorfor ikke unne noen som har jobbet steinhardt for å komme langt... Jeg håper at folk ønsker det beste for meg.

Les også: – Hadde garantert ikke kommet videre

– Veldig nervøs

Til tross for erfaring med både plateslipp og tidligere «Idol»-deltakelse forteller Maria at nervene er tydelig tilstede før hennes audition.

– Jeg må si at jeg er veldig, veldig spent. Jeg kjenner meg veldig nervøs! Men jeg må jo prøve å gjøre det aller beste jeg kan, så jeg skal virkelig gi alt.

– Hva tror du er nøkkelen til å gjøre en god audition?

– Jeg tror ikke det er dumt å velge en sang man elsker og som man har lyst til å formidle, en bra tekst man har lyst til å formidle som man føler seg trygg på. Og så tror jeg det beste er å være seg selv, hvem enn det måtte være, og så får man håpe det matcher med det dommerne leter etter.

Hvordan det går med Mohn og andre deltakere kan du se i «Idol» tirsdag klokken 20.00 på TV 2. Flere nyheter om jakten på Norges neste superstjerne kan du lese her.