Pandaer ser harmløse ut, men det spørs om denne påfuglen er enig i det. Mens overvåkningskameraet i dyreparken i Kina filmet, ble påfuglen jaget rundt i innhegningen til hannpandaen «Hope».

Flere minutters jakt

Pandaen var midt i sin vanlige morgenrituale i Wuhan Zoo i Kina da påfuglen, som holdt til i naboburet, fløy inn på området hans. «Hope» reagerte spontant med å løpe etter fuglen.

Jakten pågikk i flere minutter, før påfuglen måtte gi tapt for den store bjørnen som omsider fanget og drepte fuglen.

Se video av jakten øverst i artikkelen.

– Ikke merkelig

De ansatte i dyrehagen ble svært forundret over at den rolige pandaen plutselig forvandlet seg til en drapsmaskin. Pandaer er rovdyr, men spiser mest planteføde. 99 prosent av maten er bambusskudd. Likevel mener dyrepasser Chen Jun at «Hope»s reaksjon ikke er så merkelig.

– Til tross for den generelle oppfatningen om at pandaer er føyelige, er de ute etter alle dyr. Pandaer er altetende og spiser noen ganger kjøtt. Som man kan se på videoen reagerer den hurtig og løper i en overraskende stor fart, sier Chen.

Pandaer er sterkt utryddingstruet rase, der bare rundt 1600 eksemplarer lever i naturen. Hver enkelt av dem er klassifisert som nasjonalskatter i Kina.