ailogaup (Foto: Audun Braastad 5021)
ailogaup (Foto: Audun Braastad 5021)

Lungene kollapset under «Mesternes Mester»

Ailo Gaup måtte til sykehus i all hast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ailo Gaup kan skrive under på at det ikke er bare bare å være med i den populære NRK-serien «Mesternes Mester».

Under innspillingene, der idrettsheltene blir utfordret til det ytterste, fikk Gaup en dramatisk opplevelse da lungene hans kollapset, skriver Her og Nå.

Måtte få tilført oksygen

Innspillingene finner sted på sydenøya Kypros, og når den fuktige varmen er på sitt verste ute, er det deilig å kunne avkjøle kroppen med klimaanlegg inne. Det var nettopp nedkjølingen av soverommet som fikk fatale følger for Gaup.

Dagen etter havnet han på sykehuset.

– Ailo havnet på sykehuset med pustebesvær og måtte få tilført oksygen. Det opplevdes nok ganske dramatisk for både han og de rundt, forteller presseansvarlig Sidsel Linden til Her og Nå.

Ga gass og kollapset

Gaup, som har funnet den store kjærligheten med NRK-profilen Anne Rimmen, bekrefter selv hendelsen overfor ukebladet.

– Jeg har astma, og derfor reagerte lungene mine veldig på air condition. Vi hadde det nok litt for kaldt på rommet, så dagen etter følte jeg meg i dårlig form. Men jeg ville ikke være en byrde for laget mitt, så jeg ga gass som vanlig. Derfor kollapset jeg nok også, sier Gaup.

Den kjekke Motorcross-kjøreren delte rom med eksalpinist Finn Christian «Finken» Jagge under innspillingene, men den dramatiske hendelsen gjorde at romkameratene måtte skilles en stund.

– Jeg måtte bo noen dager uten ham. Jeg fyrte jo opp air conditionen til vi hadde rim i barten, forteller «Finken».