SMILER: Mens en av Osamas brødre gjorde forretninger med Volvo, nøt resten av familien sensommeren i Dalarna. (Foto: Dalmas)
22 medlemmer av bin Laden-familien tok i 1971 turen til Falun i Dalarne i Sverige.

Men bildene fra familieturen ble først kjent i dagene etter terroraksjonene i USA 11. september 2001. Da hadde lokalavisen Falu Kuriren fått tips om at den velstående saudiarabiske familien hadde vært i byen tredve år tidligere, og at det mest sannsynlig fantes bilder.

Men det var ikke første gang det som senere skulle bli verdens mest ettersøkte mann, var i Sverige. Året før, i 1970, var han også på tur i Dalarna-området – den gang sammen med sin eldste bror Salem.

– Søte og morsomme

– Jeg husker både Salem og Osama som søte og morsomme. Men de var annerledes, sa Christina Åkerblad til Falu Kuriren den gangen.

Hun og mannen drev hotellet som bin Laden-brødrene bodde på. Hun forteller blant annet at den unge Osama hadde med seg en veske med smykker og edelstener til Sverige, skriver Aftonbladet.

– De lå åpent fremme da jeg ryddet rommet deres.

Besøkte kobbergruve

Ifølge Aftonbladet skal Dalarna ha vært et yndet feriested for bin Laden-familien og det var under turen i 1971 at disse bildene, som senere gikk verden rundt, ble tatt utenfor klesbutikken Büréns i Falun.

Aftonbladet skriver at familien under dette oppholdet blant annet skal ha besøkt en kobbergruve.

– De eldste brødrene dro rundt i området i fly, de yngre i limousine, mens kvinnene kom etter i buss, skriver avisen.

Slik drepte spesialsoldatene Osama bin Laden