Kalkunbiff med byggryn. (Foto: TV 2)
Kalkunbiff med byggryn. (Foto: TV 2)

Sunt festmåltid

Her får du oppskrift på kalkunbiff med spennende tilbehør.

Se TV 2 Sporty i kveld klokken 19.00!

Kjøp ferdige kalkunbiffer eller skjær dine egne fra en kalkunfilet. Du bør beregne 160-180 gram per biff. Byggryn med urter og saus med ingefær, hvitløk, soyasaus og granateplekjerner er spennende tilbehør.

Ingredienser (til to porsjoner):

  • ca.100 g byggryn (bløtlegges gjerne dagen før)
  • 2 stk kalkunbiff
  • ca.2 ss margarin til steking
  • salt og pepper


Saus:

  • ½ stk finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • saften av½ stk sitron
  • kjerner fra½ stk granateple
  • 4 ss hakket bladpersille
  • ca.3 ss olivenolje

Slik gjør du:

1. Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.

2. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med margarin i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.

3. Stek rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.

4. Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.

Server kalkunbiff med blandet salat.