Jaden Smith på den røde løperen til premieren på The Karate Kid i Fredrikstad kino fredag kveld. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Jaden Smith på den røde løperen til premieren på The Karate Kid i Fredrikstad kino fredag kveld. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Så mye tjente Jaden (12) på «Karate Kid»

Fikk utbetalinger på flere millioner dollar.

Jaden Smith besøkte i fjor Norge og Fredrikstad i forbindelse med premieren på Harald Zwarts film «Karate Kid».

Store utbetalinger

Nå har kjendisnettstedet TMZ fått tilgang på kontrakten fra 2009. Den gang var Jayden bare ti år gammel, og ifølge dokumentene fikk han først en utbetaling på 900 000 dollar, nesten fem millioner norske kroner. Etter dette fikk han en utbetaling tilsvarende over 50.000 norske kroner.

Men det stoppet ikke der, den unge skuespilleren fikk videre utbetalt over to millioner dollar, over ti millioner norske kroner.

Totalt er dermed 12-åringen oppe i over 15 millioner kroner utbetalt fra filmen.

Ifølge kjendisnettstedet er dette bare et minimum. De skriver at unggutten sannsynligvis har dratt inn mye mer enn dette.

Ikke i nærheten av foreldrene

Med foreldre som heter Will Smith og Jada Pinkett Smith, er Jayden likevel etter alle solemerker den fattigste i sin familie.

Jaden har også spilt i «The Day the Earth Stood Still», og har fått flere priser for sin innsats på lerretet, blant annet en MTV Movie Award, og en Teen Choice Award.

– Ja, jeg har gjort dette hele livet, så jeg begynner å bli vant til det, sa han til «God kveld Norge», da vi møtte han i fjor.

– Hvordan er det å være så berømt?

– Det er vel kult. Jeg har det veldig moro, så det er flott, sa 12-åringen videre.