Flere og flere velger utradisjonelt når det gjelder bryllupskaken.  Sjokolade er en ny trend. (Foto: Stian Lysberg Solum)
Flere og flere velger utradisjonelt når det gjelder bryllupskaken. Sjokolade er en ny trend. (Foto: Stian Lysberg Solum)

Ny trend: Sjokolade i bryllupskaken

Slik pynter du bryllupskaken. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kremkaker er litt på vei bort, sier Sverre Sætre.

Sætre er prisbelønnet mesterkonditor, og har noen tips foran den kommende bryllupssesongen.

LES OGSÅ: Slik dekker du festbordet

Velg etter smak

Når vi tenker bryllup, tenker vi gjerne etasjekaker, marsipan og krem. Men Sætre mener vi med fordel kan tenke litt utenfor boksen.

– Velg etter smak. Velg det du synes er godt, sier han.

Han forteller at flere velger noe friskere og litt lettere.

LES OGSÅ: Blomster-Finn: – Mannen bør velge brudebukett

Brunt bryllup

Sjokolade har også slått igjennom som en trend i bryllupskaker.

– For ti år siden var det nesten ingen som valgte sjokolade i bryllupskaker. I år har halvparten av bryllupskakene vi har levert hatt et hint av sjokolade, sier konditoren.

Da tenker han ikke på tunge sjokoladekaker, men at man bruker sjokolade som et element i kaken.

– Det er godt!, forsikrer han.