Simen Østensen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Simen Østensen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Østensen klar for Team Xtra Personell

Det nye laget har store planer for 26-åringen.

Se intervju med Østensen i videovinduet øverst!

Langrennsløperen Simen Østensen bryter med landslaget og går over til Team Xtra Personell foran den neste sesongen.

Han har signert en treårskontrakt med laget til brødrene Aukland, Jens Arne Svartedal og Jerry Ahrlin.

–Stagnerte på landslaget
– Et liv uten landslaget – hvordan blir det livet?

– Jeg regner med at det blir et veldig bra liv. Jeg hadde det veldig bra på landslaget, men har absolutt troen på at jeg skal kunne gå fort til vinteren selv om jeg ikke er på landslaget, sier Østensen til TV 2 Sporten.

Les også: Kamp om underskriften til Simen Østensen

Østensen fikk sitt store gjennombrudd da han endte på tredjeplass sammenlagt under Tour de Ski i 2006/07-sesongen. De siste årene har han imidlertid slitt med å innfri forventningene.

– Jeg har vel kanskje ikke fått ut det potensialet jeg har ønsket og tror at jeg har inne. Det stagnerte kanskje litt på landslaget og nå har jeg fryktelig lyst til å prøve noe nytt og er godt motivert for å gå på en ny sesong med 110 prosent.

Skal bli kaptein
Nå har det nye laget til 26-åringen store planer for hvordan han skal utvikle seg videre.

– Vi skal gjøre noe med Simen Østensen. Han blir læregutt hos Aukland-guttene og Jerry Ahrlin. Vi skal få Simen til å bli kaptein i Team Xtra i løpet av et år, og vi skal få Simen opp på pallen, forteller sportssjef Nils Marius Otterstad.

Satser på både verdenscup og langløp
Team Xtra Personell er kjent for å hevde seg i langløp som Marcialonga og Vasaloppet, men vil ikke hindre nyervervelsen fra å satse i verdenscupen også.

– Hvis Simen vil bli best i Tour de Ski skal vi jobbe for dét. Hvis Simen har lyst til å bli best i Vasaloppet også så skal vi absolutt klare dét, mener Otterstad.

– Selvfølgelig har jeg lyst til å prøve å få gå verdenscuprenn og ikke minst gå fort i verdenscupen. Men neste sesong når det ikke er noen mesterskap vil jeg også fokusere mer på langløpene – spesielt de største slik som Vasaloppet, sier Østensen.

– Østensen er fremtiden
De andre profilene i Team Xtra Personell har alle passert 30 år. Signeringen av Østensen representerer en mer langsiktig satsing.

–Nå har vi en lang fremtid for laget. Det er ikke til å legge skjul på at Aukland-brødrene er eldre, men fortsatt veldig gode. Men vi må ha noe for fremtiden, og Simen Østensen er fremtiden, sier sportssjef Otterstad.

Se intervju med Nils Marius Otterstad i videovinduet under:

514002