Lionel Messi (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)
Lionel Messi (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)

Magiske Messi senket Real Madrid

Et grisete Real Madrid ble ydmyket på Santiago Bernabeu.

Real Madrid CF - FC Barcelona 0-2 (0-0)
Vi følgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Barcelona tok første stikk i det som ble en grisete affære mot Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Lionel Messi scoret begge målene for Barcelona, og sørget med det for at Real Madrid har håpløst utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou.

Før scoringene ble Real Madrids Pepe sendt av banen for en stygg takling på Daniel Alves, og Jose Mourinho ble nødt til å se den siste halvtimen fra tribunen etter bråk på sidelinjen.

Tirade fra Mourinho
Mourinho hyllet motstanderen etter kampen, men hadde lite til overs for dommer Wolfgang Stark

– Vi snakker om et fantastisk lag, her er jeg ikke til å misforstå, men jeg forstår ikke hvorfor han kan dømme som han gjør i en kamp som dette. Fotballdommere skal sørge for likhet for alle, sier Mourinho ifølge Marca.

Han ser på returmøtet som en umulig oppgave.

– Ja, vi er ute. Noen ganger vemmes jeg litt over å leve i en slik verden, men dette er vår verden. Vi må reise stolte til Barcelona, for Pepe har ikke gjort noe galt, Ramos gjorde ingenting galt og vi har en trener som ikke kan sitte på benken, sier Mourinho.

Før han utdyper:

– I dag har vi fått bevist at vi ikke har en sjanse i Barcelona. Fordi UEFA ikke lar andre lag spille mot dem. Jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg vet ikke om det skyldes at de reklamerer for Unicef eller hva det er. Ingen har en sjanse mot Barcelona, sier han.

– Om jeg var Barcelona ville jeg skammet meg over måten de vant Mesterligaen på i 2009. Det var skandalen på Stamford Bridge. Og i år, hvis Josep Guardiola vinner, vil det være skandalen på Santiago Bernabéu, legger Mourinho til.

Portugiseren hevder han ikke sa noe til Stark før han ble sendt på tribunen.

– Hva jeg sa til dommeren? Ingenting. Jeg bare lo. Dersom jeg sier hva jeg føler nå, så er karrieren min over.

Artikkelen fortsetter nedenfor!

Lionel Messi (Foto: Manu Fernandez/Ap)
Lionel Messi (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Spent førsteomgang
Den første El Clasico-semifinalen i Mesterligaen åpnet rolig, men etter ti minutter fikk bortelaget kampens første mulighet.

David Villa fyrte av gårde et skudd med venstrefoten fra hjørnet av sekstenmeteren, men skuddet til spanjolen snek seg på utsiden av stolpen til Iker Casillas.

Ti minutter senere var Barcelonas kreative angripere på farten igjen.

Messi fant Xavi, som hadde lurt Reals offsidefelle, på et fint løp inn i boksen, men avslutningen bød på få problemer for Casillas.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste I Statistikk I Siste nytt

Etter Barcas to skremmeskudd våknet hjemmelaget mer til live, men kampen fortsatte å bære preg av stundens alvor.

Men like før pause fikk de helhvite nesten hull på byllen.

Cristiano Ronaldo fyrte av gårde et velkjent skudd med dupp fra 20 meter. Victor Valdes ble nødt til å gi retur på det harde skuddet.

Tumulter i pausen
På vei inn i garderoben oppstod det tumulter mellom de to lagene, og Barcelonas reservekeeper Jose Pinto fikk rødt kort av dommer Wolfgang Stark for sin rolle i bråket.

Spillerne tok med seg aggressiviteten ut på banen også etter pause, og både Sergio Ramos og Javier Mascherano pådro seg gule kort.

Pepe (Foto: Arturo Rodriguez/Ap)
Pepe (Foto: Arturo Rodriguez/Ap)

Pepe og Mourinho fikk marsjordre
Og etter 60 minutter ble kampens andre røde kort delt ut.

Pepe gikk inn med knottene rett i leggen til Daniel Alves, og dommer Stark hadde få betenkeligheter med å vise portugiseren av banen.

I diskusjonen etter utvisningen ble også Mourinho sendt på tribunen.

Det fikk konsekvenser for vertene, som fortsatte med det stygge spillet resten av kampen.

Jose Mourinho sendes på tribunen av dommer Wolfgang Stark. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Jose Mourinho sendes på tribunen av dommer Wolfgang Stark. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Magiske Messi
14 minutter før slutt rundet Ibrahim Afellay Marcelo på høyrekanten, og innlegget fant, hvem andre enn, Lionel Messi som enkelt kunne bredside ballen i mål forbi Casillas.

Men tryllekunstneren var ikke ferdig.

Fire minutter før full tid spilte argentineren vegg ti meter inne på Reals banehalvdel, og fortsatte videre med ett mål for øye.

Messi driblet seg forbi halve hjemmelaget, før han iskaldt satte ballen til side for Iker Casillas, og sørget for at Barcelona har ett bein godt plantet i finalen på Wembley.

Argentineren har scoret seks mål i de siste ni El Clásico-kampene. Bare denne sesongen, alt inkludert, har han scoret 52 ganger for Barcelona.

Lionel Messi (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)
Lionel Messi (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)

Estadio Santiago Bernabéu
Real Madrid CF - FC Barcelona 0-2 (0-0)
76:0-1 Messi
87:0-2 Messi
Dommer: Wolfgang Stark, Tyskland
Assistentdommere: Jan-Hendrik Salver, Tyskland og Mike Pickel, Tyskland

Real Madrid (4-3-1-2): Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo - Xabi Alonso, Pepe, Diarra -Özil - Ronaldo, Di María

Barcelona (4-3-3) Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Keita - Pedro, Messi, David Villa