Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Mercedes ML 320: Noen gjorde et bil-kupp i påsken

Vi fulgte nøye med - på "årets stilleste dag". Les hva vi fant:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som i julen holdt store deler av Broom-redaksjonen seg hjemme i påsken, og som i julen fulgte vi med på annonsemarkedet for å se om det var mulig å gjøre noen kupp når "alle andre" var på ferie. Resultatet denne gangen ble nedslående - med unntak av noen svært "løse kanoner" som muligens kan ha vist seg å være gode kjøp.

Første påskedag skal i følge de som skjønner seg på sånt være noe henimot "årets stilleste dag". Ergo konsentrerte vi oss om Finn.no denne dagen, og tok Kvikklunsjen og kaffekoppen foran dataskjermen, med solbrillene forskriftsmessig anbragt på nesetippen.

Få hobbybiler

Faksimile: Finn.no

Med kjempevær og tørre veier trodde vi det ville bli fullstendig Texas med hobbybiler på nettet denne påsken. Det ble det ikke. Mange har nok vært tidlig ute, og de var trolig allerede ute og prøvekjørte.

Av de som ble solgt på denne stille dagen skilte likevel to Amazoner seg ut. Først og fremst bilen på hovedbildet, en 68-modell av den stadig mer populære "Herregårdsvognen", som slett ikke så verst ut på bildene. Noe overflaterust til tross, med feilfri EU-godkjenning fra i fjor og kun 75.000 kilometer på telleren bør dette ha vært et relativt greit kjøp for 30.000 kroner.

Les også: Her kan du kjøpe sportsbil til Passat-pris

Tøft satset I

Faksimile: Finn.no

Vedkommende som tro til og kjøpte seg 1999 Audi A6 2,5 TDI fullastet med utstyr for mindre enn 50.000 kroner KAN ha gjort en kjempehandel. Bruktbil-Norges desidert høyest tikkende bombe er etterhvert blitt så beryktet på markedet at prisnivået er helt pussig lavt.

Vi hadde i et par års tid maken bil i den nærmeste familie, med tillegg for Quattro, og kan gå god for at det er en fantastisk bil når alt fungerer. Det skjedde noen formiddagstimer en tidlig august-dag.

Ellers gikk helt uforklarlige ting i stykker med ujevne mellomrom, og det kostet sjelden mindre enn 10.000 kroner å få bilen i gang igjen - slik at den kunne feilvarsle at den var tom for olje og skremme vettet av sjåføren rundt en gang i uken.

Heldigvis klarte både motoren og automaten seg. Hvis kjøperen av den sorte bilen fra Finnsnes er like heldig kan han ha gjort et skikkelig påskekupp for 50.000 kroner. Det vet han ikke før han selger den igjen...

Tøft satset II

Faksimile: Finn.no

Det andre mulige knallkjøpet vi kunne oppdage i løpet av påskedagen var trolig mindre "farlig" rent økonomisk. En 1997 Fiat coupé til 20.000 kroner er tross alt ikke dyrere enn at man kan gamble litt på en spesiell og morsom bruksbil. Den ble solgt med mangler fra EU-kontroll, men et hull i et eksosrør og nye frontlys bør ikke koste så mye å fikse at det velter regnestykket.

Usikkerheten ligger vel heller i hvor trygt det er å satse på en slik bil som daglig transportmiddel dersom man er avhengig av å være på konkrete steder til konkrete tider.

Vi mener å huske at disse bilene fremdeles hadde spor av tidligere tiders lunefulle, italienske temperament, og det er ikke alltid like lett å leve med til hverdags. Men for den rette vil vi tro dette kan ha vært et kjøp man kan glede seg over lenge.

Påsketur-bilen

Faksimile: Finn.no

Hva ble da årets beste påskekjøp?

Tja, skal vi dømme blant påskedagens salg på Finn.no går vi for noe litt tryggere enn de to ovenfor nevnte. Og illustrerende nok er det en bil som nok hadde kunnet dra inn en penere pris dersom den hadde blitt lagt ut til salgs litt før påske. Det var nemlig selve påsketur-bilen - en sånn vi kunne tenkt oss selv for å komme helt frem til hytta i snøsmeltingen.

En 1998-modell Mercedes ML på hvite skilter til under 100.000 pleier sjelden å se så bra ut som denne, selv om mørkegrønn metallic og brunt skinninteriør krever en viss tilvenning. 85.000 kroner er i praksis "230-pris", og her snakker vi om en adskillig mer passende 320-motor.

Noe "småplukk" kan jo bety nesten hva som helst, men siden bilen ikke har gått mer enn 234.000 kilometer og oppgis å være både påkostet og godt vedlikeholdt tror vi kjøperen har gjort en bra handel her.

Del med Facebook-vennene dine!

Kanskje var det mangel på bil som holdt vedkommende hjemme fra fjellet i påsken. Nå er han eller hun godt i rute foran neste påske!

Les også: Disse annonsene trakk flest lesere i mars