Pastor Terry Jones til venstre og hans assistent Wayne Sapp blir hindret i å tenne på flere koraner. (Foto: REBECCA COOK/Reuters)
Pastor Terry Jones til venstre og hans assistent Wayne Sapp blir hindret i å tenne på flere koraner. (Foto: REBECCA COOK/Reuters)

Koranbrennerne fengslet i USA

Ville heller i fengsel enn å betale én dollar i bot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De amerikanske pastorene Terry Jones og Wayne Sapp som i slutten av mars ledet an under en brenning av Koranen, ble fredag fengslet for å ha planlagt nok en aksjon.

Satte fyr på koranen

Pastorene som 21. mars erobret de internasjonale overskriftene da de satte fyr på en utgave av Koranen, ble fredag stilt for retten i delstaten Michigan for å ha planlagt nok en protestaksjon.

Se video: Her brenner han koranen – så eksploderte raseriet

Demonstrasjonen skulle finne sted utenfor Amerikas islamske senter i Dearborn, men myndighetene sa stopp i frykt for at aksjonen kunne føre til vold.

Pastoren uttalte til sitt forsvar at han har rett til å demonstrere ifølge den amerikanske grunnloven.

Avslo tilbud om bot

Anklagerens sa derimot at det ikke dreide seg om grunnloven, men om sikkerhet, ro og orden i lokalsamfunnet.

Dommeren ga Jones og Sapp valget mellom en tur i fengselet og et symbolsk forelegg på én dollar hver. Men da de nektet å betale ble de fulgt til et lokalt fengsel. Oppholdet falt derimot ikke i smak, og etter en times tid betalte de boten. (©NTB)