Giovanni Visconti  (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
Giovanni Visconti (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

Italiensk mester raidet av politiet i dopingetterforskning

Giovanni Visconti dratt inn i saken mot legen Michele Ferrari.

På samme dag som den italienske mesteren i landeveissykling, Giovanni Visconti, ble hedret med startnummer 150 i Giro d'Italia for å markere 150-årsjubileet for samlingen av landet, ble hjemmet hans raidet av politiet.

Internasjonal etterforskning
Cyclingnews melder at ifølge Gazzetta dello Sport ble hjemmene til rytterne Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli). lagkamerat Diego Caccia og Morris Possoni (Sky) ble gjennomsøkt torsdag. Politet beslagla blant annet legepapirer, kontrakter og datafiler som et ledd i etterforskningen av legen Michele Ferrari.

100 personer skal være involvert i etterforskningen og politet er formelt nødt til å inkludere alle som har en eller annen form for kontakt med Ferrari. Legen får ikke lov til å jobbe i Italia og har derfor kontor i St. Moritz i Sveits. Etterforskningen ledes av dommer Benedetto Roberti og koordineres med Jeff Novitzky fra amerikanske myndigheter, som etterforsker Lance Armstrong, som tidligere brukte Ferrari.

Syklisten Filippo Simeoni har fortalt at han ble rådet om dopingbruk ab\v den nå 48 år gamle Ferrari, men legen ble frikjent for disse anklagene. Mange av Ferraris klienter de siste tiårene har hatt imponerende fremgang som syklister. Flere av dem, som Floyd Landis og Alexander Vinokourov, er blitt tatt for doping.

Kan utestenges
Alle de tre rytterne som ble gjenstand for ransaking torsdag skal etter planen sykle TV 2-sendte Giro d'Italia i mai. Ryttere som blir funnet skyldig i samarbeid med Ferrari kan utestenges i mellom tre og seks måneder.

- Både laget og Giovanni er uberørt av etterforskningen. Vi lar det gå sin gang og vi er sikker på at Visconti vil bevise sin uskyld, sier en talsmann for Farnese Vini-Neri Sottoli til Cyclingnews.

- Team Sky er et rent lag og vi forplikter oss til å beskytte integriteten til idretten vår. Vi er gjort oppmerksom på rapportene fra Italia, som kom i morges. Det er viktig at alle fakta kommer på bordet. Når det har skjedd vil vi følge korrekt prosedyre og kommunisere prosessen vi følger, sier en talsperson for Sky til samme nettsted.

Tidligere i uken ble den italienske basen til sykkellaget Katjusja også raidet av politet.