Ståle Solbakken (Foto: TV 2/)
Ståle Solbakken (Foto: TV 2/)
Ståle Solbakken. (Foto: ARIS MESSINIS/Afp)
Ståle Solbakken. (Foto: ARIS MESSINIS/Afp)

Solbakkens FCK er seriemester

Sikret overlegent gull syv runder før slutt.

SuperLiga i altomfotball.no: | Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter at tabelltoer OB gikk på en overraskende 1-2-smell hjemme mot Nordsjælland, var FC København vinner av Superligaen allerede før bortemøtet med Lyngby.

Men det stoppet ikke Ståle Solbakkens menn fra å slå de nedrykkstruede vertene.

Lyngby og Peter Madsen tok riktignok en tidlig ledelse, men Christian Bolaños og Dame N'Doye snudde til 2-1-seier for FCK, og sørget for at gullet kunne feires med stil.

– De får lov å feste gjennom, og så kan de komme ut og løpe av seg rusen, slik at vi er klare til mandag, sa Solbakken til danske Canal 9 etter kampslutt.

Overlegen ledelse
FC København har hele 26 poengs luke ned til OB, med syv kamper igjen å spille, og tar dermed et fullstendig overlegent gull.

– Vi visste jo før kampen i dag at vi var mestere, og jeg synes vi gjorde en god kamp. Bortsett fra de første ti-femten minuttene, synes jeg vi skaper mange sjanser på en vanskelig bane. Hvis vi klarer å opprettholde det nivået, tror jeg vi skal få noen poeng på slutten òg, sa Solbakken.

Dette er den blivende norske landslagstrenerens femte ligagull med den danske hovedstadsklubben – det tredje på rad.

– Vi har hatt en fantastisk sesong. I en periode før jul, tror jeg vi spilte den beste fotballen noe dansk klubblag har gjort noen gang, sier suksesstreneren til TV 2 Sporten.

– Det betyr mye
Solbakken mener gull er gull, selv om det er blitt mange av dem opp gjennom årene i København.

– Det betyr mye. Det er derfor vi driver med dette her, i hvert fall i FCK, for å vinne hver gang. Men det har ikke vært så spennende som før om årene, så du får ikke den berusende følelsen som du har hatt ved andre mesterskap, sier 43-åringen, som ikke synes FC Københavns dominans ødelegger for dansk fotball.

Se intervju med Solbakken i videovinduet øverst

– Nå har vi hjulpet dansk fotball veldig med de prestasjonene vi har gjort i Europa, som har gjort at andreplassen i den danske ligaen har muligheten til å komme inn i Champions League. Så jeg tror de andre lagene er riktig glad for det, men så er de kanskje ikke like glad for at vi har hatt den sesongen vi har hatt.

Og for dem som lurer på om Ståle Solbakken fremdeles er bestemt på å bli norsk landslagstrener:

– Ja, det blir jeg.