GIR ALDRI OPP: Her ser du en innbitt Ole Johannes Øvretveit i starten av sitt beintøffe slankeprosjekt. Ni måneder senere er han en ny og lettere mann. (Foto: Nina Kausland/TV 2/)
GIR ALDRI OPP: Her ser du en innbitt Ole Johannes Øvretveit i starten av sitt beintøffe slankeprosjekt. Ni måneder senere er han en ny og lettere mann. (Foto: Nina Kausland/TV 2/)

Maraton skal gjøre livet lettere for Ole Johannes (125 kg)

Ole Johannes (44) har en drøm om et lettere og bedre liv. Men har valgt en tung og tøff vei for å komme dit.

Premiere i kveld klokken 20.00 på TV 2: Følg Ole Johannes' vei mot Medoc Marathon. Få preview på første episode i vinduet over!

– Med den livsførselen som jeg så langt hadde ført, var det all grunn til å tro at jeg ikke ville bli 65 år gammel, sier Ole Johannes Øvretveit til TV 2 Sporty.

Høsten 2009 veide firebarnsfaren fra Sande i Sunnfjord 140 kilo.

Syklet ritt
44-åringen våknet da han ble utfordret av Kurt Asle Arvesen til å sykle det 38 kilometer lange Gaularfjellrittet. Han kom ned i 120 kilo og tråkket seg over målstreken.

Siden den gang har han opplevd tilbakegang. Vekten viste 125,5 kilo før han bestemte seg for at noe må gjøres.

Nå har han satt seg som mål å løpe Medoc Marathon i Frankrike 10. september. Det 42 kilometer lange løpet må gjennomføres på 6,5 timer.

Se video: – Dette opplegget er det største jeg har vært med på i mitt liv, sier Ole Johannes til TV 2 Sporty.
512274


– Den finnes ingen større seier enn den du vinner over deg selv. Det fikk jeg en forsmak på da jeg syklet sykkelrittet. Og det ga meg tro på at jeg kan klare å komme helt i mål, sier 44-åringen.

Men før han kan starte selve løpstreningen må Ole Johannes ned i vekt for å unngå skader. Han har derfor satt seg som målsetting å veie 100 kilo i juni. Da vil han starte selve løpingen.

– Livet blir bedre
Dette byr på mange utfordringer, men det handler om mer enn vekttap og maratonløp.

– Det langsiktige måler er at livet blir så utrolig mye bedre, lettere og fylt av glede når du har mindre å dra på. Og slik vil jeg at livet mitt skal bli, sier Ole Johannes.

Men å gå ned i vekt, og samtidig trene hardt, går ikke av seg selv. Siden i februar har Ole Johannes blogget fast i Bergens Tidende om utfordringene ved å leve et sunnere liv.

Se video: Ole Johannes opplever at det er mange små situasjoner som gjør det vanskelig å gå ned i vekt.

512273

TV 2 Sporty vil følge den 44 år gamle skribenten helt frem til den store dagen da han skal gjennomføre kraftprøven i Frankrike.

I KVELD: Ole Johannes får hjelp av TV 2 Sportys trenings- og kostholdsekspert for å nå målet sitt. Følg med på TV 2 i kveld klokken 20.00.

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok