sexkjop_split (Foto: TV 2)
sexkjop_split (Foto: TV 2)

Vil fjerne sexkjøploven

– Forbudet mot sexkjøp fungerer ikke og loven må fjernes, sier Andre Oktay Dahl i Høyre etter at TV 2 har dokumentert prostitusjonen i hovedstaden.

– Det første jeg hadde lyst til å si er hva var det jeg sa. Det gjør jeg selvfølgelig ikke. Høyre har advart mot dette hele tiden, sier Andre Oktay Dahl.

Ikke overrasket

Bildene av TV 2s reporter som utga seg for å være sexkunde og fikk avtale med fire prostituerte på én og samme adresse på Oslos vestkant, overrasker ikke nestlederen i justiskomiteen på Stortinget.

Les også: Slik foregår sexsalget i Oslo

Siden sexkjøpsloven kom har prostitusjonen aldri vært mer omfattende enn nå.

Utstyrt med skjult kamera møtte TV 2 flere prostituerte som opererer på innemarkedet i hovedstaden. Kvinnene sier at de er fra Itali, og er i Norge for å selge sex.

– Vi er her bare i to uker før vi reiser igjen, sier én av kvinnene på gebrokken engelsk.

Merker stor økning

Så langt i år har Pro Senteret, som er det nasjonale kompetansesenter med ansvar for alt som har med prostitusjon å gjøre, hatt kontakt med 130 flere prostituerte enn i fjor på samme tid.

– Poenget var å hjelpe kvinner som er i en vanskelig situasjon, det har man ikke lykkes med. Poenget var også at man skulle få færre prostituerte, det har man heller ikke lykkes med, sier Oktay Dahl.

Les også: – Karl Johan er blitt en «horegate»

Vil at loven oppheves

Et av hovedargumentene for innføringen av sexkjøpsloven var å gi de prostituerte alternativ som utdanning og jobb. Det har jentene i Parkveien merket lite til.

– Vi vil jo at hele loven skal oppheves. Så må man begynne å fokusere på å hjelpe de kvinnene man sier at man skal hjelpe, fremfor å bruke ressurser på å fotfølge sexkunder, avslutter Oktay Dahl.