Tarik Elyounoussmå  har pådratt seg tre gule kort og må stå over mot Stabæk. (Foto: TV 2)
Tarik Elyounoussmå har pådratt seg tre gule kort og må stå over mot Stabæk. (Foto: TV 2)
Tarik Elyounoussi scorer mot Rosenborg. (Foto: TV 2)
Tarik Elyounoussi scorer mot Rosenborg. (Foto: TV 2)
Daniel Fredheim Holm header i stolpen mot Fredrikstad. (Foto: TV 2)
Daniel Fredheim Holm header i stolpen mot Fredrikstad. (Foto: TV 2)
Celso Borges. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Celso Borges. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Tarik med perlescoring i 2-0-seier over Rosenborg

Fredrikstad kjørte over RBK. Se scoringene her!

Fredrikstad-Rosenborg 2-0

Rosenborg startet best i åpningsminuttene og satte tidlig press på hjemmelaget, men Fredrikstad svarte raskt ved å ta over spillet og benytte seg av kantene, noe som resulterte i flere halvsjanser. Men kampens første store sjanse kom etter 17 minutter da Rosenborgs Mikael Dorsin løftet ballen inn mot Daniel Fredheim Holm som headet ballen i stolpen før den trillet langs mållinjen. Fredrikstad-keeper Lasse Staw var heldig og kunne puste lettet ut da Joachim Thomassen klarerte.

Etter halvspilt førseomgang vartet Tarik Elyounoussi opp med en klassescoring - 23-åringen fyrte av fra 20 meter og ga hjemmelaget ledelsen 1-0.

– Med et fullsatt stadion får du en god følelse før kamp og når vi i tillegg møter Rosenborg er det enda mer moro å vise seg frem. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på et skudd og fikk et godt treff. Örlund var sjanseløs, så det var veldig godt å se den gå inn, sa Elyounoussi etter kampslutt.

Se kampreferat i videovinduet øverst!

TV 2 Play: Se intervju med Tarik Elyounoussi

To minutter før pause fikk den hjemvendte sønn muligheten til å doble ledelsen og score sitt andre mål for kvelden da han kom på et aggressivt løp mot Daniel Örlund, men Elyounoussi ble forstyrret av Dorsin i avslutningen og ballen havnet rett i nevene til Rosenborgs sisteskanse. Dermed stod det 1-0 til Fredrikstad til pause.

Kjørte over Rosenborg

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget å presse gjestene. Først ladet Alex Valencia skuddfoten og sendte av et skudd som Örlund måtte gi retur på, og Celso Borges var ikke mange centimeterne unna å kunne prikke inn 2-0. Like etter viste Valencia at han også hadde en følsom pasningsfot og serverte Thomassen, men Jim Larsen gikk hardt inn i kroppen og avverget en eventuell scoring.

Men etter en drøy time klarte ikke RBK å stå imot. Fredrikstad fikk frispark på RBKs banehalvdel, og nok en gang måtte Örlund gi retur. Der ventet 18 år gamle Khalifa Jabbie som hamret inn 2-0 for FFK.

Les også: Hvordan skal du fikse dette, Jönsson?

Fredrikstad på andreplass

Rosenborg maktet aldri å score på Fredrikstad stadion, og ligger nå nest nederst på tabellen med kun ett poeng på fire kamper. Med tre nye poeng klatret Fredrikstad opp til andreplass på tabellen.

– Det er viktig med seier i dag med fullsatt stadion og fantastisk stemning.. Måten vi gjør det på er helt fantastisk det også, det her er en meget bra gjennomført match. Det bygger på en knallhard jobbing fra samtlige spillere som er innpå banen til enhver tid, sa en Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune etter hjemmeseieren.

– I den situasjonen vi er i nå hadde vi behøvd stolpe inn og så blir det stolpe ut. Da står ikke jeg her og skylder på uflaks. Fredrikstad har tatt en velfortjent trepoenger, sa Jan Jõnsson etter å ha sett Rosenborg nok en gang gå av banen uten seier.