19 år gamle Ine Stenfeldt Nilsen har nettopp flyttet hjemmefra. Hun hadde høye krav til hvordan den nye boligen hennes skulle se ut.

– Jeg vil ha det fint rundt meg. Jeg har alltid vært sånn at når jeg skaffer meg leilighet så skal den være på en viss måte. Jeg er kanskje litt kresen, men det er det som er viktig for meg, sier Stenfeldt Nilsen til TV 2 Nyhetene.

Alt på 15 kvadrat

For 6900 kroner i måneden får hun en moderne og fin hybel på 15 kvadratmeter midt i Bergen sentrum.

Med i husleien følger et VIP-kort som gir rabatt på restauranter, adgang forbi køen på utesteder og vinsmaking. Også kaffemaskin, flatskjerm-tv, møblering, strøm og internett er inkludert. Og sist, men ikke minst; en egen hybeltjener som skifter lyspærer, henter på flyplassen og hjelper til med det meste.

– Det kan være litt mye mas til tider, men det er jobben min, sier hybeltjener Fredrik Michaelsen.

– Han er jo ikke akkurat tjener, men jeg bruker han jo som det. Det er kjempedeilig. Jeg slipper å tenke på noe, han kommer og fikser og så er det ferdig. Han er tilgjengelig hele tiden, tilføyer Stenfeldt Nilsen.

Som varmt hvetebrød

Det nye utleiekonseptet ble startet i høst og har fått mye oppmerksomhet.

– Noen vil ha dyrere biler og noen vil bo bedre. Det gjelder også studenter. Resultatet sier seg selv; vi fikk leid ut alle hyblene og vi har venteliste på å komme inn her, sier utleier Eirik Hokstad ved Sorbonne Living.

Klasseskille blant studenter

Samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen mener konseptet viser at det også finnes klasseskille blant studenter.

– Jeg frykter at vi mer ser det hierarkiske, det er noen som mener de er oppe og mener de fortjener tjenerskap, mens andre blir plassert nede og må jobbe som tjenerskap.

Nekter å kjøpe kebab

Uansett nyter leietakerne hybeltjeneren tjenester og han får mange rare henvendelser. Men ett sted går grensen.

– Hvis de ber meg gå og kjøpe en kebab til dem klokken 2 om natten. Det er helt uaktuelt, sier Michaelsen.