Natt til lørdag patruljerte flere frivillige i «Aksjon mot voldtekt i Oslos gater» for å gjøre hovedstaden litt tryggere.

En av dem som meldte seg til tjeneste, var Sjur Mikalsen. Hans samboer opplevde selv alle kvinners mareritt da hun ble voldtatt i Oslo sentrum, og det er grunnen til at Sjur har meldt seg som frivillig.

OMFATTENDE GATEKRIMINALITET: Her tilbys Oslos ordfører Fabian Stang hasj. (Foto: TV 2)

– Det er forferdelig, jeg blir provosert når jeg leser om voldtekter. Så jeg håper jeg kan hindre at det skjer, i hvert fall for en natt, sa Mikalsen før han gikk ut på patrulje.

Les også: Fire overfallsvoldtekter i Oslo i løpet av fem timer

– Burde ikke være nødvendig

Det er fire jenter som står bak aksjonsgruppen som patruljerer i Oslos gater både fredag og lørdag. De ønsket å gjøre noe etter de mange overfallsvoldtektene i byen.

– Vi har lyst til å ha trygge gater uten at vi blir utsatt for noe, så derfor har vi tatt initiativ til den aksjonen her, forteller initiativtaker Lisa Arntzen.

– Men det skulle jo ikke være nødvendig i utgangspunktet, sier Susanne Waglen som også står bak arrangementet.

VIL GJØRE GATENE TRYGGERE: Mange sluttet opp om aksjonen mot voldtekter i hovedstaden. (Foto: Benjamin Bakken)

Tilbake på åstedet

Patruljen til Sjur har Akerselva som et av ansvarsområdene. Etterhvert nærmer de seg området hvor Sjurs samboer ble voldtatt.

– Det er en ubehagelig følelse å være her, sier han.

Sjur forteller at voldtekten har satt preg på samboeren.

– De først årene var ille, hun fikk posttraumatisk stress, fikk angst mot å gå alene, ville ikke være alene, forteller han.

Politiet fikk ingen meldinger om nye voldtekter natt til lørdag, og dermed fikk Sjur oppfylt ønsket om å bidra til å gjøre hovedstaden litt tryggere mens han var på vakt.