Leif Olve Dolonen Larsen (Foto: Martin Sylvest/SCANPIX)
Leif Olve Dolonen Larsen (Foto: Martin Sylvest/SCANPIX)

Dolonen Larsen knocket søramerikansk mester

Leif Olve Dolonen Larsen gjorde kort prosess og slo den søramerikanske tungvektsmesteren i boksing knockout i femte runde i en kamp i Spania fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Larsens 13. strake seier på like mange kamper, mens argentineren Marcelona Hugo Pablo Lamadrid tapte for 13. gang på 34 kamper.

Den 37 år gamle argentineren ble søramerikansk mester 18. februar da han slo Marcelo Ulises Ponce på knockout i den første runden, men Lamadrid var sjanseløs mot den 123 kilo tunge nordmannen. Det skilte cirka 20 kilo mellom dem i nordmannens favør på innveiingen torsdag.

Dolonen Larsen hadde ladet opp til kampen med sparring, blant annet, mot den finske tungvekteren Robert Helenius i Sauerland-stallens treningssenter i Berlin og var i glimrende form.

Nå er planen at Leif Dolonen Larsen skal bokse sin neste kamp i Benidorm 15. mai, forteller manager Tor Krageboen.

Lamadrid var ranket som nummer 195 på verdensrankingen i tungvekt til boxrec.com før denne kampen, mens Dolonen Larsen lå som nummer 394 på den samme listen. Det er helt klart at den norske tungvekteren avanserer en del plasser etter den klare og oppsiktsvekkende seieren i Castillon. (©NTB)