Nettstedene Pokerstars.com, Fulltiltpoker.com og Absolutepoker.com er alle sammen nede, lørdag morgen. Nettsteder som nordmenn flittig bruker.

Nettstedene er de tre største pokernettstedene i USA, nå er toppsjefene i alle tre selskapene siktet.

Årsaken er at FBI jakter på milliarder av kroner som de mener nettstedene har svindlet til seg.

Skal ha bestukket flere banker

11 personer er nå siktet for banksvindel, hvitvasking og ulovlig gambling, melder nyhetsbyrået AP. De siktede er amerikanske, kanadiske og israelske statsborgere.

Anklageren i Manhattan sier at de har tatt rettslige steg mot 75 bankkonter i 14 land, som de tre nettstedene har brukt, for å stoppe strømmen av milliarder av dollar, som de mener er ulovlig.

Den føderale statsadvokaten Preet Bharara hevder at nettstedene har svindlet og bestukket flere amerikanske banker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå jakter amerikanske myndigheter på tre milliarder dollar (over 16 milliarder norske kroner). Årsaken skal være at de har brutt en lov innført i USA i 2006.

Ikke eksisterende nettbutikker

Seint fredag kveld sendte Full Tilt Poker ut en uttalelse der de forsvarer sine ledere som er siktet i saken.

– Jeg er overrasket og skuffet over disse anklagene, sier selskapets leder Raymond Bitar i en uttalelse.

Han risikerer nå opptil 30 år i fengsel og en bot på 1 million dollar, om han blir funnet skyldig for de verste svindlene.

Bitar er anklaget for å tilrettelegge for penger mottatt fra amerikanske spillere, til å bli forkledd som utbetalinger til online butikker som ikke eksisterte. Pokersidene skal ha forkledd penger fra amerikanske spillere som betalinger til hundrevis av ikke-eksisterende nettbutikker, som angivelig solgte varer som smykker og golfballer.

Selskapet sier det har stoppet spillet for ekte penger på nettstedet sitt i USA, men at de ville fortsette som før og tilby gambling i andre land. Men lørdag formiddag var det ikke mulig å gå inn på nettstedet ved å skrive inn adressen deres i en nettleser. Da får en bare opp en melding fra FBI.

Kjøpte opp banker

Blant de arresterte er og en deleier av en liten bank i Utah, som skal ha hvitvasket penger mot at pokernettstedet gjorde store investeringer i banken. Deleieren skal ha blitt kontaktet av Chad Elie, som hadde som jobb å opprette kontoer i amerikanske banker, på vegne av pokerselskapene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Poker (Foto: RIC FELD/AP)

Amerikanske myndigheter hevder at Elie gikk rundt og skrøt av å ha kjøpt den lille banken i Utah, og at de var ute etter flere banker de kunne bruke for å hvitvaske pokerinntektene fra.

Advokaten til Elie nekter for beskyldningene.

Strafferammene de elleve er siktet for, varierer mellom fem år i fengsel og 250.000 dollar i bot, til 30 år i fengsel og en million dollar i bot.