mjelde
mjelde

Brann med tidenes raskeste mål i Tippeligaen

3–3 og målfest på Haugesund stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund - Brann 3-3

Haugesund/Bergen (TV 2 Sporten): Haugesund hadde på forhånd gitt beskjed om at de ønsket å lage folkefest i kampen mot Brann. Det er det liten tvil om at de klarte.

Bare elleve sekunder tok det før Brann hadde tatt ledelsen på bortebane.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Umaru Bangura slo et fryktelig tilbakespill mot eget mål. Ballen ble plukket opp av Erik Mjelde som trillet inn tidenes raskeste mål i Tippeligaen.

– Det var en helt fantastisk åpning. Det var utrolig godt å få en tidlig scoring. Vi gjorde det helt riktig ved å flytte opp ballen tidlig for å angripe derfra, sier Mjelde til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Erik Mjelde

Lynhurtig snuoperasjon fra Haugesund
Mens det fortsatt ble vist repriser av målet til Mjelde slo Haugesund og Thomas Sørum tilbake. Spissen ble spilt nydelig gjennom og avsluttet iskaldt nede ved nærmeste stolpe.

Erik Mjelde er skuffet over måten målet kom på.

– Sørum er alene med i keeper i hver eneste kamp. Det var vi godt forberedte på. Vi hadde analysert det og trent på det på forhånd.

Kun et drøyt minutt senere var samme mann på farten igjen. Håkon Opdal rykket ut for å stoppe angrepet, men Sørum løftet bare ballen i en flott bue over Brann-keeperen og inn i det åpne målet.

Litt seinere var det duket for et praktfullt angrep fra Haugesund. Jacob Sørensen førte ballen opp langs høyrekanten før han slo den inn i sekstenmeteren. Thomas Sørum hoppet over ballen og lot Eirik Mæland for æren av sette inn 3-1. En råsterk snuoperasjon var et faktum.

Kontroversiell straffe
Men det var ikke slutt på dramatikken. Erik Mjelde gikk i bakken etter en duell Tor Arne Andreassen. Reprisene viste at både Mjelde og Andreassen holdt hverandre i trøyen, men dommer Svein-Erik Edvartsen valgte å blåse straffespark.

Erik Mjelde har en annen versjon av situasjonen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Straffesparket sendte Kim Ojo enkelt opp i nettaket.

Og Brann skulle få sin utligning. Kim Ojo headet ned til en presset Diego Guastavino. Den lille midtbanespilleren fra Uruguay vendte bort to Haugesund-spillere før han sendte ballen i mål.

– Vi gikk opp til 3-1 og da var det sterkt av Brann å komme tilbake til 3-3. Den perioden gjør meg litt bekymret, for det kan bli en lang sesong hvis vi ikke blir bedre defensivt enn det vi viste i den perioden der, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2 Sporten.

Skuffende andreomgang
Etter pause roet kampen seg kraftig ned. Begge lagene rotet mye og klarte ikke å skape det samme trykket som i den første omgangen.

Både Brann og Haugesund fikk hver sin store sjanse til å avgjøre. Hjemmelagets Daniel Bamberg slo et godt innlegg til Thomas Sørum som bare var centimetere fra å sette inn 4-3 etter 80 minutter.

Rett før slutt kom Diego Guastavino alene mot Haugesund-målet, men avslutningen gikk rett på Per Morten Kristiansen. Sekunder senere blåste Edvartsen av kampen.

Jostein Grindhaug skulle gjerne hatt tre poeng, men var likevel ikke spesielt skuffet etter kampen.

– Jeg har vel ikke lov til det. Brann fikk en fantastisk åpning og kunne avgjort på slutten. Vi fortjente nok ikke tre poeng i dag. Vi var rufsete bakover og da ble det 3-3, sier Grindhaug.

TV 2 Play: Se intervju med Jostein Grindhaug
TV 2 Play: Se intervju med Rune Skarsfjord

Trenerkollega Rune Skarsfjord i Brann er enig.

– Vi kunne hentet hjem alle tre poengene. Men det var sterkt å komme tilbake på Haugesund stadion og det var sterkt å ta med seg ett poeng.

Slik startet lagene:

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmar, Christian Kalvenes, Hassan El Fakiri - Rodolph Austin, Carl-Erik Torp - Bjørnar Holmvik, Erik Mjelde, Diego Guastavino - Kim Ojo.

Benken: Piotr Leciejewski, Lars Grorud, Yaw Amankwah, Fredrik Haugen, Nicolas Mezquida, Bentley, Juninho.

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Ole Kristian Kråkmo, Vegard Skjerve, Tom Erik Nordberg, Daniel Josè Bamberg - Jacob Sørensen, Eirik Mæland, Umaru Bangura, Tor Arne Andreasen - Nikola Djurdjic - Thomas Sørum.

Benken: Lars Øvernes, Chris Pozniak, Trygve Nygaard, Alexander Søderlund, Ugonna Anyor, Kristoffer Haraldseid, Sten Ove Eike.