Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning og Martin Joh (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning og Martin Joh (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Dette var Aa Djupviks største øyeblikk som landslagstrener

Stafettgullet i Kollen-VM er det den avtroppende landslagstreneren trekker frem.

Morten Aa Djupvik gir seg som trener for det norske herrelandslaget i langrenn, blant annet til Petter Northugs store skuffelse.

Les også: Northug synes det er vemodig at treneren slutter
Les også: Aa Djupvik gir seg som landslagstrener

Northug har tatt 13 mesterskapsmedaljer, derav ni gull, med Aa Djupvik som landslagstrener. De to snakket sammen på telefonen ved firetiden onsdag ettermiddag.

– Ja, Petter uttrykte skuffelse da jeg snakket med ham på telefonen, og det gir jo litt blandede følelser. Jeg er jo glad for at han uttykte skuffelse, det tar jeg med meg videre og som et tegn på at jeg har hatt en viss betydning for den utviklingen han har hatt de siste fem årene. Samtidig gjør det at det er litt vanskelig å stå på den beslutningen jeg hadde tatt da jeg snakket med Petter, sier Aa Djupvik til TV 2 Sporten.

Følelseladd dag
Han innrømmer at følelsene har tatt overhånd etter at han bestemte seg for å slutte.

– Denne dagen har vært mye mer følelsesladd enn jeg hadde tenkt at den skulle bli. Det har vært en tung beslutning å ta, men når jeg har lagt sammen alle summer og vurdert dette her frem og tilbake så føler jeg fortsatt at det er en riktig beslutning. For meg har det vært viktig å slutte i den jobben her mens jeg ennå synes langrenn er moro å holde på med. Jeg håper kanskje at jeg en gang i fremtiden kan bidra i norsk langrenn igjen, sier Aa Djupvik.

– Høydepunktet var Kollen-VM
Han trekker frem vinterens VM på hjemmebane som den største opplevelsen han har hatt som landslagstrener.

– Det har vært fem fantastisk år med guttene på elitelaget, og ellers et norsk støtteapparat som jeg synes har vært fantastisk moro å arbeide i. Høydepunktet for min del er VM i Kollen, som ble en gedigen fest for vår del. Det å få avslutte med et slikt mesterskap er det ikke mange trenere som får oppleve. Sånn sett føler jeg meg veldig privilegert. Skal jeg trekke frem én dag så var det da guttene vant stafetten i Kollen. Det er det aller største jeg har opplevd på idrettsbanen, sier Aa Djupvik.

Vil ha kontinuitet frem mot OL
Landslagstreneren, som ble pappa i vinter, forteller at det ikke bare er familiære årsaker til at han nå gir seg.

– Det er en sterkt medvirkende årsak, men det er ikke grunnen alene til at jeg slutter. Jeg synes det er minst like viktig å tenke på de guttene som skal være på det norske laget i årene fremover. Veien frem mot Sotsji legger vi nå, og derfor synes jeg det for min del er viktig å tenke på at om jeg skal være med nå så er det til over Sotsji. Den tryggheten og kontinuiteten det vil være å ha samme trener frem til OL ser jeg på som veldig viktig, sier Aa Djupvik.

Vil være med på råd
Nå håper han å være med på diskusjonen omkring hvem som skal overta for ham.

Les også: Skinstad: – Vi lyser ut trenerstillingen i morgen

– Jeg håper Vidar og Åge kommer til å ta meg med på råd når vi skal begynne å diskutere det i tiden fremover. Jeg har sagt at jeg skal være med frem til sommerferien, og det forhåpentligvis er på plass en ny mann. Så kan vi få en overlapping der jeg kan få videreført og satt vedkommende inn i hva jeg har tenkt og hva vi har gjort de siste årene. Det tror jeg er viktig å ta vare på og ha med seg videre, samtidig som jeg tror laget er modent for nye impulser for at utviklingen ikke skal stoppe opp, sier Aa Djupvik.