FÅR KRITIKK: Morten Aa Djupvik og resten av landslagsledelsen beskyldes for å ha kjørt Petter Northug for hardt på Beitostølen. Her gratulerer han Northug med seieren på femmila i Holmenkollen i vår. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
FÅR KRITIKK: Morten Aa Djupvik og resten av landslagsledelsen beskyldes for å ha kjørt Petter Northug for hardt på Beitostølen. Her gratulerer han Northug med seieren på femmila i Holmenkollen i vår. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Northug synes det er vemodig at treneren slutter

– Jeg er veldig tilfreds med den jobben Morten har gjort, sier Petter Northug jr.

Petter Northug jr. er svært skuffet etter at det ble klart at Morten Aa Djupvik slutter som landslagstrener for langrennsherrene. Aa Djupvik gir seg for å prioritere familien.

– Jeg er veldig tilfreds med den jobben Morten har gjort, og synes det er vemodig at han har bestemt seg for å gi seg. Jeg vil takke for mange år med veldig tett samarbeid, sier Petter Northug til NTB via sin rådgiver Otto Ulseth.

Les også: Skinstad: – Vi lyser ut trenerstillingen i morgen

Northug har tatt 13 mesterskapsmedaljer, derav ni gull, med Aa Djupvik som landslagstrener. De to snakket sammen på telefonen ved firetiden onsdag ettermiddag.

– Jeg har respekt for hans argumentasjon, og forholder meg til det. Slik er livet som idrettsutøver. Trenere kommer og går i noen grad. Jeg er veldig takknemlig for samarbeidet som har vært, sier Northug via sin rådgiver.

– Har hatt fantastiske år
Northugs pappa forteller også at sønnen er skuffet.

– Petter har jo hatt fantastisk år med Morten Aa Djupvik som trener. Det er klart Morten er et fantastisk menneske som Petter har satt stor pris på, så Petter er skuffet, sier John Northug til TV 2 Sporten.

Hva ønsker Petter seg nå, har han fått tid til å dvele ved tanken?

– Nei, det kom som en overraskelse nå. Det er jo sånn, og da må man bare gå videre, sier John Northug.

– Fungert godt
Han medgir at Aa Djuvpvik har vært viktig for Petter Northugs suksess.

– Du ser jo på resultatene at han har fungert godt som trener og som støttespiller rundt Petter, sier han.

Kan det være aktuelt å knytte Aa Djupvik til Petter i noen rolle?

– Nei, det har vi ingen kommentar til. Det kom veldig overraskende på oss, og vi har ikke tenkte på noen ting, sier John Northug.

(©NTB/TV 2 Sporten)