HVILKEN METODE PASSER FOR DEG: Foretrekker du å lakke neglene selv, er vil du ha et langvarig resultat fra salong? Les om alternativene i saken under.
HVILKEN METODE PASSER FOR DEG: Foretrekker du å lakke neglene selv, er vil du ha et langvarig resultat fra salong? Les om alternativene i saken under.

Happy Day test: Skinnende blanke negler i to uker?

Vi har testet Bio Sculpture Gel og Shellac.

Velstelte negler er som fint tilbehør: Det hever antrekket ditt!

Men ofte varer ikke resultatet så veldig lenge. Lakken fliser seg på tuppen, skaller av eller ser ganske enkelt ikke så lekker ut i lengden.

Det finnes imidlertid alternativer du kan ty til uten å feste på løsnegler. To ulike, gelébaserte produkter lover nemlig et resultat som holder i flere uker.

Bio Sculpture Gel er en metode som bruker spesialgelé, mens Shellac er en blanding av gelé og neglelakk. Vi har testet begge metodene.

Har du prøvd en eller begge av disse metodene? Fortell oss gjerne om dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Bio Sculpture Gel (BSG):

Denne metoden ble først introdusert på markedet i Sør-Afrika, og kom til Norge for omlag 10 år siden. Metoden går ut på å bruke en spesialgelé oppå naturneglen, som så herdes under UV-lys. Ifølge produsentene skal BSG være et sunnere alternativ innen negledesign. Det skal ikke skade naturneglen, og sprer ikke støv, gass eller lukt under påføring. Den skal også være 99 prosent allergifri.

Happy-day.no testet BSG med en lekker sjokoladefarge. Utvalget av farger er enormt, og man kan få både klassiske, elegante farger, og trendfarger som for eksempel denne sesongens sukkertøynegler.

RESULTAT: Bio Sculpture gel bygger mer på neglen enn det Shellac gjør. Resultat er kraftigere negler, uten at dette skal skade naturneglen. Overflaten er jevn og blank.
Negledesigneren starter med å fjerne rester av gammel lakk, dytte ned neglebåndene forsiktig, og legge underlakk. Deretter legges BSG lagvis på, mer herding i UV-lampe mellom hvert strøk. Til slutt legges en overlakk.

Du må ikke pille

Ifølge produsentene skal BSG holde opp til to uker. Det viktigste er at man ikke piller på neglene. Har det først kommet en liten, løs flik på en negl, skal du helst la denne i fred. Alternativt kan du jevne ut overgangen med en fil og legge på ny overlakk. Overlakken skal uansett fjernes og skiftes hver uke, for ekstra holdbart resultat. Dette gjør du med en neglelakkfjerner du får kjøpt i neglesalongen. Denne skader ikke geleen.

UV-LYS: Både Shellac og Bio Sculpture Gel må herdes i spesielle UV-lamper.

Ønsker man å fjerne Bio Sculpture Gel hjemme, gjør man dette ved å ta ren aceton på en halv bomullsdott, legge denne på hver negl, og pakke fingertuppene inn i sølvfolie. Så sitter man med dette noen minutter, før man forsiktig kan forsøke å fjerne geleen med en orangepinne.

Holdbarhet: 1-2 uker
Pris: Fra omlag 400-800 kroner. Fransk manikyr er dyrere enn farge. Forlenging av egne negler med blank gele fra ca 500-1100 kroner.
Konklusjon: Resultatet er superblankt og jevnt. Neglene ser sunne og velstelte ut. Dette er perfekt om du skal på fest eller weekendtur og vil unngå å ta med hele manikyrsettet på tur. Geleen bygger en del på den naturlig neglen, og dette er en fordel om du har tynne negler som trenger forsterkning. Er neglene dine sterke og tykke fra før, kan de kanskje bli i tykkeste laget. Det er veldig fristende pille når geleen løsner i kantene. Klarer man å la være, kan resultatet vare lenge. Begynner man å pille, er det gjort. Drar du av geelen, drar du nemlig med deg det øverste laget av neglen. Ingenting for klåfingrer altså.

Shellac

Shellac ble lansert i Norge i 2010 og finnes nå i over 300 salonger på landsbasis. Det er en blanding av gele og vanlig neglelakk. Hovedtanken er at produktet skal ha holdbarheten til gele og enkelheten til en vanlig lakk.

I likhet med Bio Sculpture Gel må Shellac herdes under UV-lys.

Shellac skal sitte feilfritt i 14 dager uten riper, avskalling og matte flater. Produktet fjernes på samme måte som produktet over, ved at man pakker inn fingertuppene med bomullspads dynket i ren aceton. Dette kan både gjøres i salong og hjemme.

Produktet skal være hypoallergenisk og fri for formaldehyd, toluem og DPB.

RESULTAT: Shellac bygger ikke så mye på neglen. Det gir et resultat som ser ut som vanlig neglelakk, bare enda blankere. Neglene ser jevne og glansfulle ut.
Happy-day.no tester Shellac i en klassisk rødfarge. Shellac har ikke like stort utvalg av farger som Bio Sculpture Gel, men til gjengjeld er utvalget svært variert, med alt fra lys perlemor via sjokkrosa til brunt og blått, så man er sikret å finne en farge man liker.

Shellac legges på samme måte som vanlig neglelakk, med underlakk først, deretter Shellac og overlakk til slutt. Mellom hvert lag plasseres hendene under UV-lamper.

Rengjør neglene på forhånd

Sørg for å ha helt rene og fine negler når du kommer til salongen, slik at negledesigneren slipper å fjerne gammel neglelakk og file neglene dine før behandlingen starter. Dette kan du nemlig måtte betale ekstra for. Velger du å fortsette med Shellac etter første gangs påføring, kan du mange steder få fjernet den gamle lakken gratis før neste behandling begynner.

Holdbarhet: Ca 2 uker
Pris: Fra ca 200-500. Fransk manikyr er dyrere enn farge.
Konklusjon: Resultatet er ultrablankt, jevnt og lekkert. Shellac ser ikke ut som gelé på neglen, men som om du nettopp har lakket neglene dine men en vanlig neglelakk, og vært veldig stød på hånden! For Happy-days.nos utsendte holdt Shellac lenger enn Bio Scupture Gel. En del av årsaken kan ligge i tykkelsen. Fordi Shellac bygger mindre på naturneglen, holder overgangene mellom negl og lakk seg bedre, og neglene ser like fine og nylakkerte ut etter en uke.