Når Per Moens Subaru Legacy rundet 500.000 kilometer, spanderte Magne Nyheim og Ring Autoservice service med skift av registerreim for anledningen. (Foto: Knut Andreas Ramsrud)
Når Per Moens Subaru Legacy rundet 500.000 kilometer, spanderte Magne Nyheim og Ring Autoservice service med skift av registerreim for anledningen. (Foto: Knut Andreas Ramsrud)

Subaru Legacy: Denne har gått 500.000 kilometer uten feilslag

Da spanderte verkstedet skifte av registerreim for å feire "jubileet".

Ved hjelp av godt vedlikehold og jevnlig service har Per Moens Subaru Legacy nå gått en halv million kilometer, skriver Ringblad.no.

- Jeg tror den kan holde i flere hundre tusen kilometer til, sier Magne Nyheim.

500.000 kilometer etter at Per Moen kjøpte sin Subaru Legacy i 1997 har det knapt vært en eneste uforutsett utgift med bilen.

Som en anerkjennelse for godt bilhold og like godt kundeforhold, spanderte Magne Nyheim og Ring Autoservice jubileumsservicen på Moen.

- Dette blir vel femte skift av registerreim, konstaterte Nyheim, som tror godt vedlikehold og jevnlig service på merkeverksted er hemmeligheten bak den lange levetiden.

Solgt, og kjøpt tilbake

Moen kjøpte bilen ny i 1997.

- Jeg brukte den som firmabil i to år, og kjørte 100.000 kilometer på den tiden. Så solgte jeg bilen, som var i Magne Nyheims familie i noen år. I 2004 sto bilen her igjen, og jeg kjøpte den tilbake, forteller Moen.

- Den gangen sa jeg at det er en av de beste bilene jeg har hatt, og det synes jeg fortsatt. Jeg er opptatt av å ta vare på bilen, og har skiftet olje og oljefilter for hver 10.000 kilometer. Ellers har jeg fulgt serviceplanen hele veien, sier han.

Så lenge den går...

Det har gitt resultater. Med unntak av deler som vanligvis skiftes på grunn av slitasje, har det rett og slett ikke vært noen problemer med bilen.

- Til og med eksosanlegget er originalt, forteller Moen.

Planen er å kjøre bilen så lenge den vil gå.

- Jeg tror den kan holde i flere hundre tusen kilometer ennå, sier Magne Nyheim, som sikkert kan se fram til nye besøk fra Per Moen og hans Subaru.

Les flere bil og motor-saker fra Ringblad.no her:

Les også: Denne gammel-Saaben har rundet millionen