Voesenkveld
Voesenkveld

Var Voes «Senkveld»-intervju bare en bløff?

– Jeg ser hvorfor folk tror det, men ...

Tirsdag gjorde Emilie «Voe» Nereng comeback som blogger, og bare noen timer senere kollapset serveren til portalen blogit.no.

1. januar offentliggjorde Voe på sin gamle blogg at hun hadde bestemt seg for å gi seg som blogger, og hun oppga stadig mobbing og hetsing som årsak.

Da hun i februar var gjest i «Senkveld» på TV 2, utdypet hun mye av denne hetsingen hun følte seg utsatt for.

Men ikke alle er like overbeviste om at dette ene og alene var årsaken til at hun valgte å slutte med bloggingen.

PR-rådgiver i i Nor PR, Trond Albert Skjelbred, mener det er mistenkelig at hun gjør comeback akkurat nå.

Se Voe i «Senkveld» i videovinduet øverst i saken

Mistenkelig

Voe fikk massiv oppmerksomhet da hun valgte å slutte som blogger. Avskjedsinnlegget hennes fikk flere tusen kommentarer fra leserne.

Ikke minst fikk hun mye oppmerksomhet da hun senere gjestet «Senkveld», hvor hun pratet om de negative sidene ved å være Norges største blogger.

PR
PR
Skjelbred sier at hennes uttalelser i «Senkveld » kan ha vært et stunt for skape enda mer blest rundt seg selv.

Voe sa i TV 2-programmet, som ble sendt i februar, at hun savnet å skrive, men at hun ikke vurderte et comeback.

– Jeg planlegger det ikke, men jeg merker at jeg har lyst til dele ting igjen, men jeg har ingen planer om det, sa hun i programmet.

Men nå, to måneder etter, er hun tilbake som blogger.

Taktisk?

Kanskje firte Voe litt på sannheten i intervjuet. PR-ekspert Skjelbred sier at hun allerede da kan ha hatt en plan om å gjøre comeback.

– Det kan ikke være feil å spekulere i at dette er PR-stunt. PR-messig er dette lurt hvis man vil ha mer oppmerksomhet. De som ikke hadde fått med seg henne fra før, fikk med seg at hun la ned bloggen. I «Senkveld», med rundt én million seere, satt hun og snakket om mobbingen hun hadde blitt utsatt for – og bare noen måneder senere gjør hun comeback, sier han til «God kveld Norge», og kommer med flere eksempler:

– Kjell Bekkelund hadde vel seks eller syv avskjedskonserter i sin tid. I Bergen hadde en butikk konkurssalg hver eneste høst. Dette ligner litt på det. Har du 70.000 lesere, så får du ikke mindre oppmerksomhet, sier han.

PR-rådgiveren mener det går ut over troverdighet når man ikke gjør det man sier at man skal gjøre.

– Synlighet bør ikke være det eneste målet. Da blir man irrelevant og uønsket på sikt. Målet må være høy synlighet og høy troverdighet – noe som er krevende, sier Skjelbred.

Avviser

Eirik Nereng, som står bak blogit.no og er broren til Voe, avviser at hun la ned den gamle bloggen for å få mer oppmerksomhet.

– Det er ikke snakk om noe PR-stunt i det hele tatt. Jeg ser hvorfor folk tror det, men Emilie sluttet på grunn av all drittslengingen og hele den pakken. Jeg har jobbet med Blogit i lang tid, og det er en fin måte for henne å komme tilbake på, sier Eirik Nereng og utdyper at den nye bloggportalen er utviklet med tanke på å bygge trygge rammer rundt bloggerne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Voeligger
Voeligger

Drapstrusler

Da Voe var gjest hos Thomas Numme og Harald Rønneberg i «Senkveld», fortalte hun om den negative responsen hun fikk på bloggen sin.

På spørsmål fra programlederne om hvilke negative reaksjoner hun fikk mens hun blogget, nevnte Nereng i fleng.

– Det var masse forskjellig. Ting som at ingen liker meg, at jeg ikke har noen venner. Folk som sa at de gikk på skolen min og at de baksnakket meg til alle. Noen sa til og med at de ønsket meg død, sa hun.

– Gikk du til politiet med dette?, spør Thomas Numme i videoen du ser øverst.

– Det er ikke vits å gå til politiet med det, så det er nesten bare å overse det. Dette er ting som er vanskelig å høre, og det er ikke gøy, sier hun, og avviser at hun på noe tidspunkt har følt seg redd.

Hun mente grunnen til at folk er så drøye på bloggen hennes skyldes anonymitet.

– Du møter ikke personen ansikt til ansikt, og du kan skjule deg bak et anonymt navn. Jeg tror det er lettere å skrive enn å si ting, sier hun.

På det nye blogit.no har de valgt å knytte kommentarfeltet til Facebook for å unngå de verste mobberne på nett.

Pangstart

Da blogit.no ble lansert tirsdag var pågangen så stor at serveren var nede en periode på formiddagen.

– Vi hadde over 250.000 sidevisninger i går, og det er over all forventning og helt fantastisk, sier Nereng.

Han håper at den nye bloggportalen på sikt kan etablere seg med mellom 50.000 og 100.000 unike brukere på sikt.