Dag Roger Rinde, adm. dir. i Statoil, går undercover i «Undercover Boss Norge».
Dag Roger Rinde, adm. dir. i Statoil, går undercover i «Undercover Boss Norge».

– Folk trodde jeg hadde midtlivskrise

Statoil-sjefen barberte bort håret og løy til egne ansatte da han gikk undercover.

For 25 år siden begynte Dag Roger Rinde i Statoil Norge. I dag er han administrerende direktør i selskapet, og i kveld får du se ham jobbe side om side med sine ansatte i «Undercover Boss Norge».

– Jeg gjorde det jo ganske ekstremt, barberte meg på hodet og hele pakka. Folk hjemme trodde jo jeg hadde kommet i midtlivskrisen og fryktet at jeg skulle flytte hjemmefra, forteller Rinde til TV 2.

Se også: «Nei, dette var ikke bra»

Måtte lyve

Under påskudd av å være med i en serie om folk på jobbjakt stilte Rinde med skjegg og nytrimmet hår for å finne ut av hvordan det egentlig er å jobbe som Statoil-ansatt. Det ble en utfordring.

– Det var ikke lett å holde oppdraget hemmelig, jeg følte at jeg førte folk bak lyset, jeg måtte jo aktivt lyve. Det var en lettelse å kunne fortelle om galskapen, medgir han.

– Hardest å stå i kassa

I kveldens episode får vi blant annet se Rinde vaske toaletter og kaffemaskiner og og tilberede mat. Direktøren innrømmer at det var hardere arbeid enn han hadde trodd.

– Jeg følte at jeg gav alt og arbeidet hardt. Å vaske stasjonstoaletter er ikke det mest lukrative, men å stå i kassa var absolutt hardest. Man er i en presset situasjon, spesielt når det står en lang kø med utålmodige kunder og du ikke kan alle tastene på kassa. Alt gikk i ett!

Klarer du å gjette hvem som jobber med hva? Ta vår quiz!

En annen ting Statoil-sjefen ikke var helt dreven i var å bake, eller mer spesifikt; pensle boller med egg. Se hvordan det gikk i denne videoen:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

510296

Ville vært stasjonsmedarbeider

Selv om Rinde altså møtte utfordringer bak kassa på bensinstasjonene, sitter han igjen med en positiv erfaring.

– Hvis jeg skulle valgt en annen jobb enn min egen, så ville det vært å bli stasjonsmedarbeider. Da hadde jeg fått jobbe med kundene, som var det morsomste med hele opplevelsen, sier han.

Les også: Linda rørte sin kollega til tårer

Møter med kundene er også det Rinde tror han har lært mest av.

– De tingene som er viktig for kundene er nødvendigvis ikke det viktigste for oss i ledelsen og omvendt. Det er mye jeg har tatt med meg tilbake, og jeg kan garantere at det blir noen endringer som gagner kunden. Jeg har en lang liste.

Nominer noen du kjenner: Vi søker gode kolleger!

Se hvordan det går med Statoil-sjefen i «Undercover Boss Norge» tirsdag kveld klokken 20.00 på TV 2.